dijous, 31 de desembre del 2015
ÍNDEX 2015
A
AMANIDA ESTIUENCA 3
AMANIDA ESTIUENCA 4
AMANIDA ESTIUENCA 5
AMANIDA ESTIUENCA 6
B
BACALLÀ AMB SALSA DE TOMATA
BESCUIT D'AMETLA AMB COBERTURA DE XOCOLATE
BESCUIT DE CARABASSA I XOCOLATE
BESCUIT DE COCO AMB COBERTURA DE XOCOLATE
C
CARXOFES ESTOFADES
CASSOLETES DE CARRANC
CLAFOTÍS DE FRUITS BOSCANS
COCA DE LLANDA DE XOCOLATE
COCA DE SALMÓ AMB CEBA I FORMATGE DE CABRA
COCA DE VERDURES D'ESTIU AMB TONYINA
F
FACEGURETES AMB SALSA DE ROVELLONS
FLAM DE COMPOTA DE POMA
FLAM DE DÀTILS
G
GELATINA DE TORRÓ DE XIXONA
P
PASTÍS DE GALETES DE XOCOLATE
PASTÍS DE PASTANAGA AMB XOCOLATE
PASTÍS DE PINYA
PASTÍS DE PERES, BRESQUILLES I XOCOLATE
PASTÍS DE POLLASTRE
PASTÍS DE XOCOLATE AMB MELMELADA D'ALBERCOC
PASTÍS DIETÈTIC DE POMA
POLLASTRE A L'AROMA SUAU DE LLIMÓ
POLLASTRE AL LLIMÓ, AMB ALLS I ROMANÍ
POLLASTRE AMB ALLS TENDRES I ROVELLONS
POLLASTRE AMB CEBA, BOLETS I POMA
POLLASTRE AMB TÀPERES I TOMATES
POLLASTRE FARCIT DE CAP D'ANY
POLLASTRE MORESC
Q
QUIX DE CEBA AMB XAMPINYONS I FORMATGE DE CABRA
QUIX DE CUIXOT I XAMPINYONS
QUIX DE FIGUES AMB FORMATGE BLAU I CEBA
QUIX DE SALMÓ I SURIMI
S
SÉPIA AMB POLLASTRE
SORPRESA DE CAMEMBERT
T
TIRAMISÚ DE TORRÓ
TRENA DE PASTA FULLOSA AMB CEBA, BACÓ, PANSES I PATÉS
TRUITA DE CEPS
divendres, 11 de desembre del 2015
BESCUIT D'AMETLA AMB COBERTURA DE XOCOLATE
Ahir havia de fer un dolç per a una celebració i vaig estar buscant per la xarxa alguna recepta perquè la meua sogra volia un bescuit d'ametla. Vaig trobar aquesta recepta però la vaig canviar una mica pel que fa a la preparació i per tal d'incorporar-hi xocolate...
BESCUIT D'AMETLA AMB
COBERTURA DE XOCOLATE
INGREDIENTS:
300g d'ametla mòlta
7 ous mitjans
100g de mantega sense sal
200g de sucre
2 sobrets d'impulsor ("Royal")
La ratlladura de 3 mandarines mitjanes
Per a la cobertura:
250g de xocolate "Nestlé" postres
250g de mantega sense sal
4 cullerades soperes d'ametla tallada a daus
1 potet de cireres en almívar
Per al motle:
Mantega
Farina
PREPARACIÓ:
Engeguem el forn i el posem a 200º C a dalt, a sota i amb aire.
Posem a fondre's la mantega en un cassó fins que agafe un color marró daurat. Deixem que s'entebie.
Separem les clares dels rovells i els reservem per separat.
Posem en un llibrell gran els rovells i el sucre i els batem amb la batedora elèctrica fins que blanquege. Hi afegim ara l'ametla mòlta i la mesclem bé amb tot. Hi afegim la mantega fosa que havíem reservat mentre no deixem de batre.
En un altre llibrell alcem les clares a punt de neu fort. Li afegim l'altre sobret d'impulsor i la ratlladura de les mandarines i continuem batent fins que estiguen ben dures les clares.
Amb cura, mesclem les clares amb la resta d'ingredients de manera que en quede una mescla suau i esponjosa.
Greixem el motle amb mantega i farina. Llevem l'excés de farina colpejant el motle suaument sobre la taula.
Aboquem la mescla en el motle i l'enfornem, sobre una reixeta, a la part alta del forn només amb l'escalfor per sota.
Coem el bescuit durant 45 minuts (tot tenint en compte que el temps és orientatiu, perquè cada forn és un món).
Ara és el moment de preparar la cobertura de xocolate. En un cassó derretim la mantega amb el xocolate a foc molt lent de manera que els dos elements es barregen perfectament. Reservem de manera que la cobertura agafe una certa consistència. Si la usem acabada de fer, estarà massa líquida i i regallarà per totes les vores.
En una paella antiadherent, sense oli, torrem una miqueta les ametles tallades a dauets tenint molta cura que no se'ns cremen. Per a això, podem remenar constantment les ametles amb una cullera de fusta.
Passat el temps de cuita, traiem el motle del forn i deixem que hi repose durant uns deu minuts. Passat aquest temps, desemmotllem el bescuit sobre una reixeta i el deixem que perda temperatura i humitat.
Quan estiga a temperatura ambient, li posarem la cobertura de manera que el recobrisca per tota la superfície. Hem de tindre en compte de posar la reixeta i el bescuit sobre un plat gran per tal que el xocolate de la cobertura que regalime, no s'escampe per tot.
Quan la cobertura estiga ja assentada, li posarem les ametles tallades a dauets a poc a poc, fins que cobrim la part de dalt del bescuit.
Posem ara les cireres en almívar tallades per la meitat a la part de dins del bescuit. I ja està.
Queda un bescuit bastant "consistent", per tant, dóna molt de sí i té un sabor deliciós, on es nota l'aroma de la taronja. Addictiu!!!
divendres, 4 de desembre del 2015
BESCUIT DE COCO AMB COBERTURA DE XOCOLATE
Hui és el Dia dels Drets Lingüístics del País Valencià, per això m'he decidit a portar a l'institut aquest bescuit que és una versió d'un altre que vaig trobar ací. Com no podia ser d'una altra manera, havia de dur xocolate!!
BESCUIT DE COCO AMB
COBERTURA DE XOCOLATE
INGREDIENTS:
1 iogurt de sabor de coco
2 potets de coco ratllat (mesura del potet de iogurt)
2 potets de farina de rebosteria
1 sobret i 1/2 d'impulsor (Royal)
4 ous
120g de sucre
100g d'oli d'oliva de Beneixama
1 pessiguet de sal.
Per al motlle:
Mantega
Sucre
Per a la cobertura:
150g de xocolate "Nestlé postres"
125g de mantega
1 cullerada sopera de coco ratllat
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Separem les clares dels rovells.
Posem els rovells en un bol i els mesclem amb el coco, l'oli, el sucre i el iogurt de coco amb l'ajuda d'un batedor manual de varetes.
Tamisem la farina i l'impulsor sobre la mescla anterior i remenem fins que tot tinga un aspecte homogeni.
En un altre bol, alcem les clares amb un pessiguet de sal (molt poca) a punt de neu fort. Quan estiguen, les anirem mesclant amb cura amb el batedor manual de varetes per tal que la mescla quede ben esponjosa.
Ara greixem el motle amb la mantega i l'empolsinem amb sucre. Li peguem un colpet suau per a llevar-li l'excés de sucre, si és el cas.
Aboquem la mescla al motlle i l'enfornem a l'altura del terç inferior del forn.
Quan porte coent-s'hi cinc minuts, n'abaixem l'aire a 180º C i posarem el forn en funció d'aire i a sota.
Courem el bescuit durant quaranta minuts. Quan en faça 35, podem apagar el forn i que s'acabe de coure-hi amb l'escalfor residual. Com sempre, cal tenir en compte que cada forn és un món!
Quan estiga cuit, obrim una mica la porta del forn i deixem que repose a dintre encara durant cinc minuts més. Passat aquest temps, el traiem del forn i el deixem sobre el banc de la cuina fins que estiga tebi. Serà, doncs, el moment perquè el desemmotllem amb cura sobre una reixeta.
Ara prepararem la cobertura, tot desfent el xocolate i la mantega en un cassó a foc molt baix. Quan s'haja fos tot i s'haja homogeneïtzat, deixarem que repose la cobertura fins que tinga un cert grau de consistència, per tal que la puguem treballar millor.
Quan la cobertura haja assolit una certa solidesa, l'abocarem per damunt del bescuit i, quan encara no s'hi haja solidificat del tot, l'empolsinarem amb la cullerada sopera de coco ratllat.
Ens hem d'esperar una estona per tal que el bescuit tinga la cobertura solidifcada per poder-lo col·locar amb cura sobre la plata que vulguem. I ja està. Boníssim!!!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)