divendres, 24 de juliol del 2015

COCA DE VERDURES D'ESTIU AMB TONYINA

A l'estiu les verdures estan boníssimes i en tenim de totes classes. Les coques també són una bona opció per menjar-ne i passar un gust. L'altre dia en vaig fer una per a dinar que va resultar boníssima i molt fàcil de fer perquè es fa amb la típica massa a la cervesa.


COCA DE VERDURES D'ESTIU 
AMB TONYINA


INGREDIENTS: 
1 bajoca vermella (=pebrot vermell) gran i madura
2 bajoques verdes italianes
2 cebes mitjanes
2 tomates mitjanes molt madures
3 pots de tonyina al natural
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
3 culleradetes de sal fina
1 ou sencer

Per a la massa:
1 got de cervesa (menys un dit)
1 got d'oli d'oliva de Beneixama (menys un dit)
500g de farina (aproximadament)
4 cullerades soperes de segó de blat

PREPARACIÓ:
Rentem ben rentades les bajoques. Els llevem els peçons, les llavors i les parts blanques. Les fem a trossets ben menuts. Fem el mateix amb les tomates. Pelem les cebes i les tallem a rodanxes molt primes i, alhora, per la meitat. Ho posem tot en un llibrell, li afegim un parell de culleradetes de sal i ho mesclem tot amb les mans perquè totes les verdures es mesclen.
En una paella antiadherent, posem les tres cullerades d'oli d'oliva de Beneixama i les anem fregint primer a foc viu i, quan comencen a amollar suc, a foc lent. Han de quedar un punt crues, no les hem de fer del tot. S'acabaran de coure al forn.
Quan estiguen, les traiem de la paella, les posem sobre un colador i els afegim la tonyina. Les hi deixem una bona estona per tal que peden tot el suc que puga ser. Quan ja estiguen ben escorregudes i, sobretot, fredes del tot, les posem en un llibrell i els hi afegim l'ou sencer batut. Mesclem amb les mans per tal que l'ou ho impregne tot i ho reservem.
Ara fem la massa. En un llibrell alt, posem la cervesa i el got d'oli d'oliva de Beneixama a temperatura ambient. Cernem la farina perquè no tinga grumolls i l'anem afegint a la barreja junt amb el segó de blat. Si no volem poosar el segó de blat, podem usar farina integral, que farà el mateix paper.
Anem afegint la farina fins que ens quede una massa bona per a treballar-la. L'hem de pastar durant una bona estona per tal que se'ns faça bona. Jo la vaig estar pastant durant uns vint minuts dins del mateix llibrell.
Quan ja està bona, posem un full de paper de forn en una safata i escampem la massa per damunt de manera que quede ben primeta.
En estar, repartim per damunt la mescla de les verdures fregides i mesclades amb l'ou. L'ou batut que li hem posat farà que la verdura s'agafe a la massa i no ens caiga quan ens la mengem. Deixem la coca muntada durant una estona sense coure-la.


Escalfem el forn a dalt, a sota i amb aire a 250ºC. Quan haja assolit la temperatura que cal, enfornem la coca a la part baixa del forn ara a 200ºC, però només amb la funció de sota i amb l'aire.
L'anirem coent durant uns 30-40 minuts però sense deixar de vigilar-ne la cuita, perquè cada forn és un món. Quan estiga cuita del tot, apaguem el forn i la deixem encara dins durant 5 o 10 minuts més. Ens ha de quedar una massa un punt cruixent una vegada cuita. Passat aquest temps, l'en traiem i ja ens la podem menjar quan estiga tèbia i no ens cremem.

3 comentaris:

El pare ha dit...

Quina bona pinta aquesta coca. Ja no en deu quedar ni una engruna, oi?

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; Amb tots els ingredients que hi vas posar i amb l'oli de Beneixama aquest és un d'aquells plats que per a l'estiu i amb la "calorassa" que fa, queda d'alló tant i tant bo al paladar.
Salutacions Francesc¡¡ :O)

Unknown ha dit...

Que bona! Jo últimament m'he aficionat a aquest tipus de massa i ésmolt fàcil de fer, a part de que queda molt bé. És una molt bona recepta!!
Petons
Anna