divendres, 3 de juliol de 2015

COCA DE LLANDA DE XOCOLATE

Aquest final de curs he fet un curset molt interessant d'art teràpia aplicat a l'ensenyament. Per a l'últim dia vaig pensar a dur-hi alguna cosa per a celebrar-ho. Vaig portar-hi una coca de llanda de xocolate que havia vist per internet feia temps i que tenia una pinta boníssima. El resultat no em va decebre gens. És fàcil, gustosa i ideal per a xocolataddictes com jo!! Com sempre, la vaig modificar una mica per tal d'accentuar-ne el sabor a xocolate...

COCA DE LLANDA DE XOCOLATE

INGREDIENTS:
Per a un motle gran (el meu, de 25x40 cm):
320g de farina
320g de xocolate "Valor" a la tassa
4 cullerades soperes (ben plenes) de cacau Valor pur 0% greix
2 gots de sucre
1 got d'oli de girasol
1 got i mig de llet (la meua, d'espelta)
5 ous grossos
4 sobres de gasificant blaus i 4 de blancs
Sucre per a empolsinar per damunt
1 bon pessic de canella de Ca Manolo
1 puntadeta de sal
Margarina (o mantega) per a greixar el motle

PREPARACIÓ:
Preescalfem el forn a 200ºC.  
Greixem un motle quadrat (o redó) i el folrem per dins amb paper de forn que tornarem a greixar novament.
Tamisem la farina, el xocolate a la tassa, el xocolate pur i els gasificants perquè no hi tinguem grumolls.
Posem els ous, el sucre i un pessic de sal en un bol gran i ho batem amb les varetes fins que queden els ous muntats, el resultat serà una crema esponjosa color groc pàl·lid. 
Hi afegirem ara l'oli i la llet i ho batrem tot durant uns segons a baixa velocitat fins que tot tinga una aparença homogènia. Anirem ara afegint la barreja de farina i xocolate, barrejant amb un batedor manual de varetes fins que tot quede integrat. Posarem aquesta barreja al motlle. Escamparem per damunt de la massa una sucre i canella.
Abaixarem el forn a 160ºC. Enfornarem ara, a la meitat de l'altura total del forn i només amb l'escalfor per sota i amb l'aire entre 45 i 50 minuts segons el forn.
Per assegurar-nos que està cuita del tot, podem punxar-la amb un ganivet. Si n'ix net, ja està. Si no, la deixarem coure-hi durant cinc minuts més o el que calga.
Una vegada cuita, la deixem uns moments al forn entreobert i ja està. A passar un gust!!

2 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

Quin berenar més deliciós!!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Francesc, suposo que et van demanar compartir més cursets amb tu, oi? Quina coca de llanda més bona!!!
Petons i...bon estiu!!!
Olga