L'altre dia havia de fer alguna cosa ràpida per dinar i se'm va ocórrer preparar una coca tot barrejant els ingredients que vaig trobar pel frigorífic. El resultat ha estat una coca que va omplir d'aromes deliciosos tota la cuina i que ens vam menjar en un tres i no-res.
COCA DE SALMÓ AMB CEBA
I FORMATGE DE CABRA
INGREDIENTS:
1 làmina de pasta brisa
200g de salmó fumat
200g de formatge de cabra
3 cebes mitjanes
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 ou
2 cullerades soperes de sèsam
Sal
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200ºC a dalt, a sota i amb l'aire.
Agafem un full de paper de forn i col·loquem sobre ell la pasta brisa. L'estirem tot el que puguem amb l'aprimador. Convé empolvorar una mica amb farina el corró per tal que no se'ns enganxe la pasta al mateix.
Pelem les cebes i les tallem a rodanxes ben primes. En una paella antiadherent aboquem les dues cullerades d'oli de Beneixama i sofregim les rodanxes de ceba fins que estiguen ben daurades.
Punxem tota la superfície de la coca amb una forqueta. Batem l'ou i pintem tota la coca per damunt.
Repartim la ceba fregida per sobre de la massa. Fem el mateix amb el salmó i el formatge de cabra tallat a rodanxes primes.
Empolsinem tota la coca amb el sèsam i l'enfornem a la meitat de l'altura del forn.
Coem la coca durant 20-25 minuts. Hem de vigilar que es quede cuita però sense cremar-nos.
Quan vejam que està ben daurada, la traiem del forn. Deixem que perda una mica de temperatura i, quan estiga tèbia, ja ens la podem menjar i a llepar-nos els dits!!
Està boníssima i és facilíssima de fer.
3 comentaris:
Tinc que ferla. Té bona pinta.
Ohhhh que booooo El samó fumat i el formatge de cabra són les meves dues debilitats, cauria rendida davant aquesta coca mmmmmmmmm
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es/
Sovint aquestes receptes improvisades i d'aprofitament resulten ser un plat extraordinari. I segur que tèbia tot just sortir del forn estava deliciosa!
Publica un comentari a l'entrada