divendres, 26 de juny del 2015

POLLASTRE MORESC

La carn de pollastre sempre dóna molt de joc. A casa en solem menjar per damunt d'altres classes de carn més roges. El d'avui és una mica "oriental" pels ingredients que hi he usat: les salses i els fruits. Tot plegat, un dolç i salat molt gustós.

POLLASTRE MORESC

INGREDIENTS:
2 cuixes i 2 besanques de pollastre
1 porro gran (o 2 de menuts)
1 pot de rovellons
2 cullerades soperes de nabius vermells secs
3 cullerades soperes de panses sense pinyol
10 orellanes
3 cullerades oli d'oliva de Beneixama
1 culleradeta de cafè de ras el hanout
1 puntadeta de canella de Ca Manolo
1 culleradeta de cafè de mel
2 gotets de vi d'aigua
Sal

PREPARACIÓ:
En una paella antiadherent, posem les dues cullerades d'oli d'oliva de Beneixama i, quan estiga ben calent, hi sofregirem el pollastre fins que estiga ben daurat per totes bandes. En estar, el traiem i el reservem.
Tallem el porro a rodanxes fines sense deixar-nos la part verda que estiga tendra. El sofregim en l'oli anterior junt amb els rovellons trossejats, els nabius vermells, les panses i les orellanes tallades a trossets. Quan tot estiga ben enrossit, li afegim el ras el hanout, la canella i continuem remenant durant uns minuts.
Posem tot en una olla de pressió. Damunt, el pollastre. Li posem ara la mel, la sal i l'aigua. Tapem l'olla i quan haja assolit la màxima pressió, ho courem tot durant mitja hora com a mínim.

En estar, el servim i ja està. Boníssim i ben facilet de fer!!

2 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Déu n'hi do quina recepta de pollastre! El toc oriental....m'encanta!!!
Petonets, Francesc!
Olga

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; El ser la part més prominent del pollastre i acompanyat amb les espècies marrequís l'hi han de donar un toc meravellós.
Salutacions Francesc¡¡ :O)