Teníem per casa un tros de carabassa torrada que podia fer-se malbé i buscant per la xarxa vaig trobar una recepta que vaig modificar a la meua i va eixir boníssima!!
BESCUIT DE CARABASSA I XOCOLATE
INGREDIENTS:
200g de carabassa torrada
150g de farina
50g de farina d'ametla
2 ous
2 sobres d'impulsor "Royal"
1 polset de clau d'olor
1 polset de canella de Ca Manolo
1 polset de nou moscada
1/2 got d'oli d'oliva de Beneixama
Mantega i farina per a greixar el motle
Per a la cobertura:
3 cullerades de margarina
2 cullerades de cacau en pols "Valor" 0% greix
150g de xocolate "Nestlé" postres.
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar-se el forn a 180ºC en funció rebosteria.
En un bol, batem la carabassa amb l'oli amb la trituradora.
En un altre llibrell, posem els ous, el sucre, les espècies i ho batem tot amb les varetes fins que blanquege.
Mesclem els continguts dels dos llibrells i li anem afegint l'ametla mòlta a cullerades i sense deixar de batre.
Ara toca abocar-hi la farina tamissada amb l'impulsor sense deixar de batre amb les varetes. Ens quedarà una mescla una mica pastosa, però és el que toca.
Greixem i enfarinem un motlle tipus "budt" de silicona i retirem la farina que hi sobre pegant un colp fort amb el motle sobre el banc de la cuina.
Aboquem la barreja anterior al motle i li peguem un parell de sacsons sobre una superfície dura perquè expulse totes les bambolletes d'aire que tinga.
Enfornem el motle a 1/3 de l'altura total del forn en funció aire i a sota.
El deixarem coure fins que vejam que està ben daurat per damunt. Aproximadament uns 40 minuts. Com sempre, el temps pot variar en funció del forn.
Passat el temps de cuita, traiem el motle i deixem que el bescuit es refrede a dins. En estar totalment fred, ja el podem desemmotllar sobre una reixeta. És important manipular el bescuit ja fred si no volem que se'ns trenque.
Ara prepararem la cobertura de xocolate: en un cassó d'acer posem la margarina, el cacau en pols i el xocolate a foc molt lent, sense deixar de remoure per tal que tot es mescle i no se'ns enganxe al cul del cassó.
En estar tot ben mesclat, deixem que es refrede una mica la cobertura i, llavors, l'anem abocant sobre el bescuit fins a cobrir-lo per totes bandes.
Queda un bescuit boníssim i els xorrolls de xocolate queden de primera!!