divendres, 24 d’abril del 2015

BESCUIT DE CARABASSA I XOCOLATE

Teníem per casa un tros de carabassa torrada que podia fer-se malbé i buscant per la xarxa vaig trobar una recepta que vaig modificar a la meua i va eixir boníssima!!

BESCUIT DE CARABASSA I XOCOLATE

INGREDIENTS:
200g de carabassa torrada
150g de farina
50g de farina d'ametla
2 ous
2 sobres d'impulsor "Royal"
1 polset de clau d'olor
1 polset de canella de Ca Manolo
1 polset de nou moscada
1/2 got d'oli d'oliva de Beneixama
Mantega i farina per a greixar el motle

Per a la cobertura:
3 cullerades de margarina
2 cullerades de cacau en pols "Valor" 0% greix
150g de xocolate "Nestlé" postres.

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar-se el forn a 180ºC en funció rebosteria.
En un bol, batem la carabassa amb l'oli amb la trituradora.
En un altre llibrell, posem els ous, el sucre, les espècies i ho batem tot amb les varetes fins que blanquege.
Mesclem els continguts dels dos llibrells i li anem afegint l'ametla mòlta a cullerades i sense deixar de batre.
Ara toca abocar-hi la farina tamissada amb l'impulsor sense deixar de batre amb les varetes. Ens quedarà una mescla una mica pastosa, però és el que toca.
Greixem i enfarinem un motlle tipus "budt" de silicona i retirem la farina que hi sobre pegant un colp fort amb el motle sobre el banc de la cuina.
Aboquem la barreja anterior al motle i li peguem un parell de sacsons sobre una superfície dura perquè expulse totes les bambolletes d'aire que tinga.
Enfornem el motle a 1/3 de l'altura total del forn en funció aire i a sota.
El deixarem coure fins que vejam que està ben daurat per damunt. Aproximadament uns 40 minuts. Com sempre, el temps pot variar en funció del forn.
Passat el temps de cuita, traiem el motle i deixem que el bescuit es refrede a dins. En estar totalment fred, ja el podem desemmotllar sobre una reixeta. És important manipular el bescuit ja fred si no volem que se'ns trenque.
Ara prepararem la cobertura de xocolate: en un cassó d'acer posem la margarina, el cacau en pols i el xocolate a foc molt lent, sense deixar de remoure per tal que tot es mescle i no se'ns enganxe al cul del cassó.


En estar tot ben mesclat, deixem que es refrede una mica la cobertura i, llavors, l'anem abocant sobre el bescuit fins a cobrir-lo per totes bandes.
Queda un bescuit boníssim i els xorrolls de xocolate queden de primera!!

divendres, 17 d’abril del 2015

POLLASTRE A L'AROMA SUAU DE LLIMÓ

L'aroma i el sabor del llimó m'agraden molt, però no li passa a tothom. Avui m'havia proposat fer un pollastre on l'aroma de llimó fóra més subtil, però no tant que no s'acabara notant. La prova va eixir molt bona!!

POLLASTRE A L'AROMA SUAU DE LLIMÓ

INGREDIENTS:
4 cuixetes de pollastre
4 besanques (= entrecuixes = recuixes = contracuixes = anques) de pollastre
2 llimons mitjans
2 gots de brou casolà de verdures (pot ser de pastilleta, també)
3 cebes grosses de Figueres
8 bajoques rogetes i color carabassa (o 2 bajoques (=pebrots) grans)
1 branqueta de romaní fresc
4 cullerades soperes d'oli d'oliva de Beneixama
8 alls
1 got (dels d'aigua) de conyac "Doblon" de Beneixama
1 trosset de coqueta de cacau (o un carquinyoli)

PREPARACIÓ: 
En una paella antiadherent posem les cullerades d'oli d'oliva de Beneixama. En estar ben calent, hi sofregirem els trossos de pollastre mirant que queden ben daurats i sense cremar-se. Els reservem.
Tallem les cebes a plomes fines i les aboquem a la paella on havíem fregit el pollastre, les salem i les anem fregint a foc viu sense deixar de remenar.
Mentrestant, tallem les bajoques a rodanxes primes. Quan les cebes estiguen quasi fetes, els hi aboquem les rodanxes de bajoca i les continuem fregint fins que tot estiga tou i fregit.
En una cassola d'acer hi posem el sofregit, sis dels alls amb pell i amb un tall i, damunt, el pollastre. Ratllem un dels llimons i n'aboquem la ratlladura a la cassola i una tasseta (de les de cafè) del suc del mateix llimó. També li abocarem el got de conyac.
Posem a bullir el brou casolà de verdures (o el seu equivalent de pastilleta) i l'aboquem sobre el pollastre. Si el brou és de pastilleta, haurem d'anar amb amb compte amb la sal, perquè en duu molta.
Posem a bullir la cassola a foc viu i, quan arrenque el bull, l'abaixem al mínim i continuem coent el pollastre amb la cassola tapada durant unes tres hores.
Preparem ara la picada: agafem els dos alls que ens havien quedat i els fem a rodanxes i els piquem en un morter. Hi afegim la ratlladura de l'altre llimó i un trosset de coqueta de cacau (o el carquinyoli) i ho piquem tot fins a fer-ne una massa homogènia. Agafem un poc del brou de la cassola i deixatem la picada. L'aboquem ara a la cassola i continuem coent a foc viu i sense deixar de sacsejar la cassola durant deu minuts més, i ja està.
 
Resulta un pollastre amb una aroma de llimó que no destorba per l'excés i, alhora, el fa molt gustós.

divendres, 10 d’abril del 2015

PASTÍS DIETÈTIC DE POMA

A l'institut tenim companys que són diabètics i sempre que fem alguna celebració solen quedar-se sense poder menjar-se res. Preguntant i buscant per al xarxa em vaig idear aquest pastís de poma que pot ser tolerat per diabètics. El vaig dur l'altre dia a l'institut i va agradar a tothom.

PASTÍS DIETÈTIC DE POMA

INGREDIENTS:
3 pomes golden
1 paquet de tofu "Hacendado" (375g)
1 paquet d'Speise Quark descremat de l'Aldi (500g)
4 ous
4 cullerades soperes de farina de dacsa "Maizena"
8 cullerades d'edulcorant a base de sacarina
3 gotes d'aroma de taronja (o la ratlladura de 3 mandarines)
1 polsimet de colorant groc (opcional)

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn en funció rebosteria (a dalt, a sota i amb aire) a 200ºC.
En un bol posem el tofu sense el líquid de conservació i ben esmicolat. Hi afegim el formatge Quark, els ous, la farina, l'edulcorat i, amb molta cura, les gotes d'aroma de taronja i el polsimet de colorant. Si ens en passem amb l'aroma, el pastís resultarà no-mengívol!! Per a més seguretat, millor usar la ratlladura de mandarina si no tenim el pols aplomat.
Ara ve la part fàcil: triturem tots els ingredients amb la batedora fins que resulte una mescla homogènia. Hem d'assegurar-nos que el tofu quede ben mesclat amb la resta d'ingredients.
Aboquem la mescla en un motlle redó de silicona alt.
Traiem el cor de les pomes, les pelem i les tallem a mitges llunes. Les anem col·locant sobre la mescla anterior des de les vores cap al centre de manera que es quede boniquet.

En estar, la posem en una safata de forn i l'enfornem a un terça de l'altura total del mateix. N'abaixem la temperatura a 190ºC i el posem només a sota i amb l'aire.
Courem el pastís durant aproximadament 40 minuts, vigilant que no se'ns creme per damunt. Quan haja passat el temps marcat, el podem punxar amb un ganivet i si n'ix net, és que ja està cuit.
El traiem del forn i deixem que es refrede. Una vegada fred, amb molta cura, el dipositem en una safata bonica i el deixem a la nevera unes hores perquè agafe més cos encara.
Queda molt bo i és tolerat pels diabètics.