Des que vaig descobrir-ne la recepta original, vaig tindre moltes ganes de fer-la. I l'ocasió se'm va presentar quan van vindre a quedar-se a dormir a casa la Bàrbara i la Teresa. M'agraden molt els maduixots, el foie i tota la resta d'ingredients que té.
AMANIDA DE MADUIXOTS I FOIE
INGREDIENTS:
8 maduixots grans ben madurs
100g de foie
4 cullerades de melmelada de pètals de rosa
2 culleradetes d'aigua mineral
2 cullerades de mel
1 culleradeta de vinagre de Mòdena
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama
Ruca
Nous
PREPARACIÓ:
Posem el bloc de foie al congelador perquè s'hi enduresca. Com a mínim un parell d'hores.
A l'hora de preparar el plat, posem a escalfar al microones les dues cullerades d'aigua mineral. En el mateix recipient, mesclem l'aigua amb la melmelada de pètals de rosa. Immediatament, agafem una cullerada de la melmelada per plat i l'escampem pel centre tot fent-ne una capa lleugera.
Ara tallem els maduixots a trossets ben menuts. En dividim el resultat en quatre parts. Sobre el plat untat de melmelada de pètals de rosa, disposem un cèrcol d'emplatar (jo hi vaig usar el mateix pot redó del foie, buit i escurat). Hi posem una capa d'un dit i mig de gruix de maduixots talladets.
Ara agafem la ruca i la tallem a trossets menuts i en posem una altra capa sobre els maduixots.
Piquem les nous en el morter i en posem una mica damunt de la ruca. Premem amb els dits i, amb molta cura, alliberem del motlle l'amanida.
Amb un pelacreïlles o un ganivet esmolat, fem encenalls del foie congelat i els col·loquem delicadament sobre l'amanida i a la vora. Posem una mica més de nous (senceres) i de maduixots per la vora.
Preparem ara la vinagreta. En una tassa posem el vinagre de Mòdena i l'oli i els mesclem bé. Ara la mel, i tornem a mesclar tot fins que quede homogeni.
Amb una cullereta, ruixem l'amanida per damunt i per les vores, sense fixar-nos-hi massa, i ja està.
Molt saborosa, refrescant i vistosa.