dijous, 21 d’octubre del 2010

ARRÒS LLARG AROMÀTIC AMB BOLETS

Qui diu que no es poden fer plats poc calòrics i que síguen molt i molt bons? Doncs, per a mostra, aquest plat.

ARRÒS LLARG AROMÀTIC AMB BOLETS


INGREDIENTS:
Per a dues persones:
1 gotet (dels de vi) d'arròs basmati
1 ceba blanca mitjana
300 g d’assortiment de bolets de la marca “Ferrer” (hi ha rovellons (Lactarius deliciosus), gírgoles (Pleurotus ostreatus), xiitakes (Lentinus edodes), bolet japonès (Pholiota nameko), bolet xinès (Volvarea volvacea), bolet cultivable (Stropharia rugoso annulata).

1 cullerada sopera d'oli de Beneixama
1 pessiguet d'espècies (mescla de cúrcuma, curri, nou moscada, pebre vermell)
1/2 de brou de pollastre baix en sal de la marca "Aneto"
Colorant
1 gotet (dels de vi) d'aigua.

PREPARACIÓ:
Pelem la ceba i la trossegem molt i molt menuda. Posem la cullerada d'oli a la paella i, quan estiga ben calent, hi aboquem ceba i l'anem sofregint fins que quede daurada i sense cremar-se.
Mentrestant, agafem els bolets i els fem ben escorreguts (hi he usat una centrifugadora petita, de les de fer amanides). Ara els capolem molt menuts. En estar, els aboquem a la paella i els anem sofregint a foc viu junt amb la ceba. Es tracta que perden tota l'aigua que duen.
Quan ja estan, aboquem a la paella el brou i el fem bullir. En arrancar el bull, hi afegim l'arròs, el colorant i les espècies. Hem d'anar coent l'arròs amb els bolets, la ceba i el brou fins que l'haja absorbit tot. Com que potser ens caldrà més aigua perquè s'hi acabe de coure, aprofitarem el gotet d'aigua i l'afegirem a la cuita quan ens semble.

En estar cuit l'arròs, deixem que es tempere una mica. Agafem un cèrcol de cuina i l'omplim amb l'arròs i, amb l'ajuda d'una cullera, fem pressió perquè l'arròs agafe força i no caiga. Amb molta cura, anem traient el cèrcol i ja està.
Era boníssim i molt lleuger. L'hem acompanyat amb una amanida de tomata amb tonyina i orenga ben abellidora.