divendres, 16 de març del 2012

5 ANYS D'A LA TAULA I AL LLIT...


No els he celebrats mai, els aniversaris de bloc, però aquest trobe que tocava. Ara fa justament cinc anys naixia aquest blog/bloc una mica com "de casualitat". En un primer moment no sabia ben bé què n'eixiria de tot plegat, però, l'he anat continuant i he arribat fins ací. La veritat és que, si em mire les etiquetes, del que més hi trobe és de cuina i, una mica menys del que voldria, de literatura. I entre mig de tot plegat, cabòries diverses que m'han anat entretenint.
Abocar a la xarxa el que fas és una mica agosarat. Tot el que hi escrius, totes les fotos que hi penges, totes les col·laboracions que hi fas, conforma la teua "identitat digital". El que la teua memòria no guarda, ho recorda Internet. I això és una arma de doble tall. 
Bé, després d'aquests cinc anys d'estriptease digital (i ben a prop de les cent-mil visites), més d'un i més d'una ja em coneix i sap de quin peu calce, per a bé i per a mal. Però no ens posem només a les tres pedretes del món digital. Aquest blog m'ha permés anar coneixent al llarg del temps persones encantadores que m'han ensenyat un munt de coses. La colla "gastroblogaire" que he anat coneixent m'ha eixamplat l'ànima, l'esperit... i en determinades èpoques la cintura!!! I és que hi ha tants plats bons per a fer i tant llépol com sóc i tan poca voluntat que tinc per a dir que no!!! Sobretot si porta xocolate pur... Els amics i les amigues que he anat coneixent arreu d'aquestes terres que parlem la nostra llengua són un tresor al qual no vull renunciar. 
Gràcies a totes i a tots pels vostres comentaris al blog, pels vostres missatges personals, per tot.
Des d'aquest trosset particular del paradís que és per a mi Beneixama, seguiré escrivint coses en aquest blog fins que puga o me'n canse.

dissabte, 10 de març del 2012

GALETES DE NUTELLA I AVELLANES

Fa un temps havíem de fer-li un regalet personal a un company de feina que es porta molt bé amb nosaltres. Com sabem que és un amant del xocolate com nosaltres, vam pensar a fer-li unes galetes delicioses que ja havia fet anteriorment. De tan bones com eren, no vaig tindre-hi temps de fer-los una foto. Ens les vam menjar en un tres i no rés. I és que són realment addictives amb eixe saboret de xocolata i avellana... I d'on podia traure unes galetes tan i tan abellidores? Resposta fàcil: de "La cuina de casa", un dels blogs de receptes més bons que conec. La Gemma Clofent n'és la mestressa i hi pots trobar dolços fantàstics. Si no la coneixeu, doncs, ara és un bon moment per a fer-hi una visita. I ara anem amb la recepta. Com sempre, hi he introduït petits canvis relacionats amb la meua addicció al xocolate pur.

GALETES DE NUTELLA




INGREDIENTS: (per a unes 40 galetes)
• 200g de farina (jo vaig usar-hi farina integral)
• 1 cullerada sopera de cacau en pols (no en duu a la recepta original)
• 50g de Nutella
• 100g de mantega pomada
• 100g de sucre
• 1 ou
• 40 avellanes senceres

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 180º C.
Batem la mantega amb el sucre i la Nutella fins aconseguir una crema. Afegim l’ou. Incorporem la farina tamisada i la cullerada de cacau en pols, barregem fins a obtenir una massa homogènia.
Emboliquem la massa amb paper film formant un cilindre. Reservem a la nevera uns 30 minuts.
Tallem el cilindre en rodanxes i decorem cada galeta amb una mica de Nutella al centre. Enganxem una avellana a sobre de la Nutella. Col·loquem cada galeta en un motllet antiadherent perquè en coure's no perden la forma.
Coem les galetes a 180º uns 10 minuts. Deixem refredar sobre una reixeta i servim.


S'ha d'anar amb compte a l'hora de traure-les del motllet per a no cremar-nos. I alerta de menjar-nos-les calentes!! Tot i que són molt bones, poden provar-nos malament.