Un dia d'aquest estiu em vaig trobar que tenia una resta de praliné casolà d'anous i altres anous que no sabia com gastar-les. Com que m'abellia fer un dolç, vaig pensar a fer-ne un bescuit "a veure que n'ix" i, la veritat, en va eixir un bescuit molt i molt saborós!! Per a llepar-se'n els dits!!
BESCUIT DE POMA, XOCOLATE I ANOUS
INGREDIENTS:
2 pomes Golden
1 ou
5 clares
2 grapats d'anous
1 culleradeta de canella mòlta de Ca Manolo
150g farina
175g mantega
175g xocolate
160g sucre
1 i 1/2 sobres d'impulsor Royal
Praliné d'anous: 1 grapat anous + 50g sucre
Mantega per a greixar el motle
Sucre glacé
PREPARACIÓ:
Piquem el grapat d'anous al morter. Fem un caramel amb el sucre. Estenem un full de paper de forn i posem damunt les anous i el caramel per damunt. Deixem que es gele. En estar gelat, el trenquem i el piquem en un morter fins que el reduïm a pols. Alerta a no cremar-se quan està calent!!
Pelem les pomes i les ratllem. Les reservem.
En un llibrell posem les clares i les batem amb un polsim de sal fins que estiguen dures. Llavors, hi afegim l'ou i el batem. Tamisem la farina i l'impulsor sobre els ous i ho mesclem amb les varetes.
En un cassó, posem la mantega i el xocolate i els fonem. En estar, l'aboquem al llibrell i tornem a mesclar a l'hora que hi afegim la poma ratllada i la canella i el sucre.
Trenquem els dos grapats d'anous amb els dits i les hi afegim. Fem el mateix amb el praliné que havíem reservat.
Posem el forn a 180°C a sota, sense aire, a l'altura de la meitat del forn.
Untem un motle de corona amb mantega i li aboquem la barreja. Peguem un parell de colpets sobre el banc perquè n'isquen les bambolletes d'aire de la massa.
Enfornem a la meitat de l'altura del forn. El coem durant 45 minuts.
En estar, l'en traiem i deixem que es refrede dins del motle.
Quan està ben fred, el desemmotlem i el servim empolsinat de sucre glacé.
Boníssim, humit i esponjós. A l'altra vegada que el faça, potser li posaré una cobertura de xocolate. És que de xocolate mai no en tinc prou!!