Els ceps són un dels bolets que més m'agraden, però trobar-ne de frescs per ací és una mica difícil. Tanmateix, l'altre dia en vaig poder comprar en una botiga de productes ecològics de Villena, veges per a on!! Frescs, boníssims, temptadors... Els he usats en alguns plats, com ara un carpaccio de ceps, però també els he fet servir en una deliciosa truita que no té cap més secret que les ganes de fer-la
TRUITA DE CEPS
INGREDIENTS:
3 ous grans casolans (o de compra)
4 ceps frescos
1 pessig de julivert
1 cullerada sopera de ceba en pols
1 polsim de pebre blanc
Sal
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
PREPARACIÓ:
Torquem els ceps amb un drap humit i els fem a trossets. Els reservem.
En una paella antiadherent posem una cullerada d'oli d'oliva i quan estiga ben calenta li aboquem els ceps, un pessiguet de sal i comencem a remenar amb un cullerot de fusta.
A la meitat de la cuita, hi aboquem la cullerada de ceba en pols, el pebre blanc i els julivert trinxat, i continuem mesclant i remenant fins que tot estiga ben sofregit i s'hi hagen mesclats els sabors i les aromes.
En un llibrell batem els ous amb un polsim de sal i en estar ben batuts els aboquem el contingut de la paella.
En un llibrell batem els ous amb un polsim de sal i en estar ben batuts els aboquem el contingut de la paella.
Posem una altra cullerada d'oli d'oliva a la paella i anem quallant la truita a foc lent de manera que estiga cuita però tendra i sucosa alhora.
Queda una truita molt i molt saborosa.