Ja fa un temps vaig fer la "coca borratxa de pinya" tot seguint les indicacions de la Gemma Clofent i l'Eva als seus blocs respectius. És una coca fàcil que ix molt bona. Resulta que la vaig tornar a fer en anar a sopar a ca uns amics i... a la nostra amiga no li agradava la pinya. Bé, com que hui venien a dinar a ca nostra, vaig pensar de tornar-la a fer però en comptes d'utilitzar-hi pinya, hi he usat bresquilla (=préssec). Si voleu seguir la recepta original, només heu de clicar ací.
Se m'havia oblidat esmentar que la meua amiga està embarassada, per això vaig decidir no posar-hi cap mena de licor i d'ací n'he tret el nou nom, per tal de fer una mica de broma.
COCA ABSTÈMIA DE BRESQUILLA
Les variacions respecte a la recepta original són les següents:
1 pot de bresquilla (=préssec) en almívar.
1 pot de cireres confitades sencer.
Caramel fet a casa i no de compra.
Vaig començar per fer el caramel en un cassó i, en estar al punt, el vaig abocar al motlle de pastís tot fent moviments perquè es repartira per tota la superfície. Quan s'hi va solidificar (cosa de cinc minuts), vaig obrir el pot de bresquilla i vaig tallar les meitats de préssec en quatre parts. Les vaig anar col·locant tot seguint la forma del motlle. Després hi vaig col·locar un cercle de cireres confitades. Seguidament, hi vaig fer un altre mini cercle de huitens de bresquilla partits per la meitat i, finalment, més cireres confitades per tal de tapar el cercle més interior i petit.
La resta de la recepta igual, llevat que aquesta no duu alcohol i que vaig usar-hi, també, l'almívar de les cireres confitades. Ha resultat molt bona i no li calia l'alcohol.
1 pot de bresquilla (=préssec) en almívar.
1 pot de cireres confitades sencer.
Caramel fet a casa i no de compra.
Vaig començar per fer el caramel en un cassó i, en estar al punt, el vaig abocar al motlle de pastís tot fent moviments perquè es repartira per tota la superfície. Quan s'hi va solidificar (cosa de cinc minuts), vaig obrir el pot de bresquilla i vaig tallar les meitats de préssec en quatre parts. Les vaig anar col·locant tot seguint la forma del motlle. Després hi vaig col·locar un cercle de cireres confitades. Seguidament, hi vaig fer un altre mini cercle de huitens de bresquilla partits per la meitat i, finalment, més cireres confitades per tal de tapar el cercle més interior i petit.
La resta de la recepta igual, llevat que aquesta no duu alcohol i que vaig usar-hi, també, l'almívar de les cireres confitades. Ha resultat molt bona i no li calia l'alcohol.