L'altre dia tenia uns quants rovells d'ou guardats d'unes altres postres que havia preparat. Vaig pensar, de seguida que havia d'usar-los en algun dolç. Fer-ne una truita era preparar una bomba de colesterol, i no precisament del bo.
Cercant per la xarxa em vaig decantar per aquest dolç, una mica modificat, això sí.
FLAM DE ROVELL D'OU, PANSES I FORMATGE A L'AROMA DE
VAINILLA I LLIMÓ
INGREDIENTS:
9 rovells d'ou
2 sobres de flam "Potax"
125 g de sucre
3/4 de litre de llet semidescremada
6 cullerades soperes de formatge d'untar light "Hacendado"
1/2 gotet de mistela
1/2 gotet d'aigua mineral (o filtrada)
La ratlladura d'un llimó
1 beina de vainilla
100 g de panses
Mantega per a untar el motlle
Sucre glacé per a empolsinar
PREPARACIÓ:
Preescalfem el forn a 200º C a dalt, a baix i amb l'aire.
En un bol alt, hi posem una mica de la llet (1/2 got aproximadament) desfarem els dos sobrets del flam fins que s'hi dissolguen bé. Costa una mica però, finalment, es dissol bé.
Rentem les panses i les deixem estovar en un bol amb mig gotet de mistela i mig gotet d'aigua mineral.
Posem ara a escafar la llet amb la beina de vainilla oberta, raspada i deixem que faça un bull. Apaguem el foc i la colem. Hi afegim la ratlladura de llimó, el sucre, les panses (colades!!) i els sobres desfets en la llet freda. Mesclem tot bé amb les varetes i posem novament la mescla en una cassola i fem que arrenque el bull durant uns minuts sense deixar de batre mai perquè no se'ns enganxe. Deixem que es faça tèbia. Hi afegim el formatge i tornem a batre amb el batedor manual de varetes.
Greixem un motlle redó de silicona amb la mantega. El dipositem sobre una safata de forn. Hi aboquem la mescla anterior.
Fiquem el motlle al forn. L'abaixem a 180º C i el coem durant aproximadament 30-40 minuts (depén del forn).
En estar, l'en traiem i deixem que es refrede completament dins del motlle al frigo durant almenys un parell o tres d'hores.
Una vegada fred, el desemmotllem sobre una plata redona. L'empolvorem una mica per damunt amb sucre glacé i a gaudir-ne.
Convçe no empolsinar-lo amb massa antelació perquè si no, el sucre fi tendeix a humidificar-se i desaparèixer.
Està més bo d'un dia per a l'altre (si en queda).