La focaccia dóna molt de joc. Aquesta vegada he pensat a alleugerir-la una mica (ai el règim!!), tot canviant alguns dels elements del recapte.
FOCACCIA DE GAMBES I CEBA
INGREDIENTS:
400 g de farina
25 g de rent fresc
1 got d'aigua tèbia
1 pessiguet de sucre
1/2 got (dels de vi) d'orenga seca
3 cebes grosses
720 g de cuetes de gamba congelades pelades
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
100g de formatge baix en calories (268 Kcal/100g)
Pebre blanc
Oli per a les mans (per poder escampar la massa millor)
PREPARACIÓ:
Tamissem 200 g de la farina sobre un llibrell. Posem a escalfar l'aigua fins que estiga tèbia. Li afegim el pessiguet de sucre i el rent esmicallat i remenem tot bé fins que els elements es mesclen. Ara l'aboquem sobre la farina i la mesclem bé amb l'ajut d'un cullerot.
Passats dos o tres minuts, tamisem la resta de la farina i la incorporem a la primera barreja. Ara afegim 1 de les cullerades d'oli i l'orenga a la massa. Tornem a mesclar-ho tot bé. Amb plàstic de cuina, tapem el llibrell i el deixem al frigorífic perquè puge la massa durant cinc hores.
Mentrestant, preparem el recapte. Pelem les cebes i les tallem a rodanxes fines. En una paella antiadherent posem a escalfar l'altra cullerada d'oli. Hi aboquem la ceba i l'anem sofregint a foc molt baix fins que quede ben dauradeta sense que es creme. En estar, l'en traiem i la reservem.
A la mateixa paella hi afegirem les cuetes de gamba pelades i les anirem fregint fins que estiguen cuites, però no massa, que si no queden seques. En estar, com que hauran amollat molt de brou, les colem i les reservem. El suc de la ceba i les gambes, el podem guardar i usar per a un altre plat.
Quan falten dues hores per a usar la massa, la traiem del frigorífic i la deixem a temperatura ambient perquè acabe de llevar.
Posem a escalfar el forn a dalt i a sota a 240 graus.
Untem una safata de forn amb una mica d'oli. Damunt col·loquem un full de paper de forn. Tornem a untar amb una mica més d'oli.
Ara aboquem la massa a la safata i amb les mans untades amb una mica d'oli l'estirem per tota la safata de manera uniforme. En estar, distribuïm la ceba per damunt. Seguidament, les cuees de gamba. Ara empolvorem una mica amb pebre blanc. Tallem les làmines de formatge sobre la coca i les distribuïm bé.
Enfornem la focaccia durant uns vint o vint-i-cinc minuts i l'anem mirant de manera que quede el formatge ben daurat i tot ben cuit i saborós.
És una focaccia molt bona i més lleugera que d'altres (2662 Kcal totals), 333 Kcal per ració (8 racions)). No és ben bé de règim, però, com sempre, es pot compensar una menja més calòrica amb les de la resta del dia.
Passats dos o tres minuts, tamisem la resta de la farina i la incorporem a la primera barreja. Ara afegim 1 de les cullerades d'oli i l'orenga a la massa. Tornem a mesclar-ho tot bé. Amb plàstic de cuina, tapem el llibrell i el deixem al frigorífic perquè puge la massa durant cinc hores.
Mentrestant, preparem el recapte. Pelem les cebes i les tallem a rodanxes fines. En una paella antiadherent posem a escalfar l'altra cullerada d'oli. Hi aboquem la ceba i l'anem sofregint a foc molt baix fins que quede ben dauradeta sense que es creme. En estar, l'en traiem i la reservem.
A la mateixa paella hi afegirem les cuetes de gamba pelades i les anirem fregint fins que estiguen cuites, però no massa, que si no queden seques. En estar, com que hauran amollat molt de brou, les colem i les reservem. El suc de la ceba i les gambes, el podem guardar i usar per a un altre plat.
Quan falten dues hores per a usar la massa, la traiem del frigorífic i la deixem a temperatura ambient perquè acabe de llevar.
Posem a escalfar el forn a dalt i a sota a 240 graus.
Untem una safata de forn amb una mica d'oli. Damunt col·loquem un full de paper de forn. Tornem a untar amb una mica més d'oli.
Ara aboquem la massa a la safata i amb les mans untades amb una mica d'oli l'estirem per tota la safata de manera uniforme. En estar, distribuïm la ceba per damunt. Seguidament, les cuees de gamba. Ara empolvorem una mica amb pebre blanc. Tallem les làmines de formatge sobre la coca i les distribuïm bé.
Enfornem la focaccia durant uns vint o vint-i-cinc minuts i l'anem mirant de manera que quede el formatge ben daurat i tot ben cuit i saborós.
És una focaccia molt bona i més lleugera que d'altres (2662 Kcal totals), 333 Kcal per ració (8 racions)). No és ben bé de règim, però, com sempre, es pot compensar una menja més calòrica amb les de la resta del dia.