Les albergínies (a Beneixama en diem "albargines"), tenen moltes propietats dietètiques, per això a casa en solem menjar de tant en tant. L'altre dia, buscant per la xarxa com preparar-les, em vaig trobar amb un plat molt semblant al que prepararé avui però del qual no en tinc la referència ara. Ho sent. Si la trobe més endavant, l'enllaçaré.
CORONA D'ALBERGÍNIES
INGREDIENTS
3 albergínies
2 cebes grosses
780 g de tomata trossejada (de pot)
340 g de carn de vedella picada de Ca Nácher
1/2 gotet de mistela
3 claus d'olor
1 culleradeta d'orenga seca
1 culleradeta de sucre
1 ou sencer + 2 clares
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal
PREPARACIÓ:
Pelem les albergínies i les tallem a tires llargues i primes. Les posem en un llibrell amb aigua i sal durant una estona perquè se'ls en vaja l'amargor. Passat aquest temps, les escorreguem i ja les tenim a punt per a passar-les per una paella antiadherent a la que prèviament li haurem posat una miqueta d'oli d'oliva de Beneixama. Les hi ahirem sofregint (més aviat, torrant) fins que estiguen tendres i dauradetes sense cremar-se. Hem d'anar alerta a dues coses: que no se'ns cremen i que no se'ns apeguen entre elles.
Col·loquem un motlle de corona de silicona sobre una plata de forn folrada prèviament de paper d'alumini. Seguidament, anirem folrant el motlle anterior amb les llenques d'albergínia deixant que n'isquen una mica per les vores, tant a la part exterior com a l'interior. Això ho fem per tal que després puguem cobrir-ne el farciment.
Una vegada coberta la corona, l'omplim del farciment de carn, ceba i tomata prement amb cura amb una cullera fins que estiga tot a la mateixa altura.
En un llibrellet batem l'ou i les clares i amb l'ajuda d'un pitxeret la repartim per damunt de tota la corona per tal que, en coure-la al forn, les ingredient aguanten millor.
Col·loquem el motlle al forn i el coem durant 30 minuts amb la funció d'aire i per sota a una altura de la tercera part del forn.