El pollastre té una carn que permet cuinar-lo de mil maneres. A Beneixama és fàcil trobar-ne de qualitat a qualsevol de les carnisseries del poble. A mi m'agrada particularment el de Ca Nacher, perquè hi trobe, a més, embotits tradicionals i altres carns de qualitat.
POLLASTRE A LA SIDRA
INGREDIENTS:
2 cuixes de pollastre
2 besanques de pollastre (= entrecuixes = recuixes = contracuixes = anques)
2 pomes golden
4 cebes mitjanes de Figueres
1 bajoca roja (=pebrot = pebre)
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 botelleta de sidra (25 cl)
1/2 culleradeta de pebre i clavell mòlts
1/2 culleradeta de canella
PREPARACIÓ:
Posem en una paella antiadherent una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i sofregim les cuixes i les besanques de pollastre fins que estiguen daurades i sense cremar-se. Quan estiguen, les reservem a banda.
Pelem les cebes i les tallem a plomes fines.
En la mateixa paella, hi afegim l'altra cullerada d'oli d'oliva, la ceba i un polsim de sal. L'anem sofregint a foc lent fins que estiga tova.
Mentrestant, tallem la bajoca a trossos no massa petits i els afegim a la ceba. Continuem pegant-li unes voltetes.
Aboquem la ceba i la bajoca en una olla de pressió. Li afegim una mica més de sal, la canella i el pebre i el clavell (totes tres espècies les compre sempre de Ca Manolo).
Rentem les pomes i els traiem el cor. Les partim en quatre parts i les posem a l'olla. Damunt, els trossos de pollastre.
Ara toca afegir-hi la sidra i tancar l'olla. Quan haja assolit la pressió adient, n'abaixem el foc i continuem coent el pollastre durant uns 45 minuts.
Quan la pressió de l'olla ho permeta, l'obrim i emplatem el pollastre.
Aquesta recepta és facilíssima de fer i està boníssima. El pollastre queda tendre i sucós i el brouet està per a menjar-te una barca de pa.