En eixos dies que fa fred, abelleix molt alguna cosa calenteta. I si pot ser poc (o moderadament) calòrica, millor encara.
CREMA DE CARABASSA
INGREDIENTS:
Carabassa (no sé quanta n'hi devia haver, sobre un quilo o poc més neta)
1 creïlla grossa
1 ceba grossa
1 litre de brou de carn desgreixat (jo vaig usar un brik de brou de "Nadal" de la marca "Aneto")
1/2 litre d'aigua
4 cullerades d'oli de Beneixama
1 colpet de pebre blanc mòlt
PREPARACIÓ:
Li llevem la corfa i les llavors a la carabassa i la capolem ben petita. Fem el mateix amb la creïlla i la ceba. En una olla de pressió, posem les cullerades d'oli i hi sofregim la ceba sense que es daure. Hi aboquem la creïlla i fem el mateix. Finalment, la carabassa, i li peguem algunes voltetes.
Ara li aboquem el brou (si el brou és del fet a casa, potser li caldrà una mica més de sal, com que aquesta vegada hi vaig usar un dels industrials que havia comprat per Nadal, no n'hi vaig posar més) i l'aigua.Li peguem el colpet de pebre blanc i ho posem tot a coure.Quan ja haja bullit el contingut de l'olla a la pressió adient durant una mitja hora, apaguem el foc i deixem que abaixe la pressió fins que la puguem obrir.
Li hauria volgut posar per damunt julivert fresc picat, però no en tenia.
Resulta molt bona.