El torró de Xixona és el que més m'agrada. Malauradament només en pots menjar a l'època de Nadal. Per això sempre procure comprar-ne un parell o tres de pastilles d'aquest torró per poder consumir-lo en altres moments de l'any quan ja se'ns passa l'embafor dels dolços nadalencs. Aquesta vegada l'he usat per tal de fer-ne una gelatina molt senzilleta i no excessivament calòrica.
GELATINA DE TORRÓ DE XIXONA
INGREDIENTS:
450g de torró de Xixona sense sucres afegits
1 paquet de 500g de formatge Quark de 3% de greix
1 got de llet d'espelta
5 cullerades d'aspartam
7 fulles de gelatina
PREPARACIÓ:
Posem a hidratar les fulles de gelatina en aigua mineral o filtrada. Ratllem el torró amb un rall sobre un bol alt.
Posem a escalfar la llet d'espelta fins que quasi assolisca el punt d'ebullició.
Hi afegim la llet d'espelta, l'aspartam i el Quark. Batem fins que tot tinga un aspecte homogeni, amb cura de no cremar-nos.
Agafem les fulles de gelatina i fem que es dissolga be amb la resta dels ingredients. Mesclem tot amb un batedor manual de varetes.
Aboquem la mescla en un motlle de silicona i, quan s'haja entebiat, el posem al frigo durant unes hores per tal que es qualle.
Moments abans de servir-la, posem el motlle en un bol amb aigua bullent durant uns segons fins que notem que es desapega. Amb un colp sec, el posem en la safata que vulguem.
Està boníssim i no resulta una recepta especialment calòrica.
Nosaltres la vam servir amb una bola de gelat de xocolate d'Alonso de Beneixama.
Aquesta recepta també la podem fer amb ingredients més habituals, com ara, emprant-hi torró de Xixona amb sucre, nata líquida en comptes de formatge Quark descremat i deu cullerades de sucre glacé en comptes de l'aspartam. Hem de tenir en compte que els postres frescs resulten menys dolços una vegada preparats.