M'agrada molt la fruita, sobretot les peres conferència quan estan madures i dolcíssimes. Solen vindre de Lleida. L'altre dia en tenia tres tan madures ja que es feia difícils menjar-se-les. De tot d'una vaig pensar a fer-ne un dolç amb xocolate, és clar!! Llépol que sóc. El de hui és facilíssim: la típica coca de iogurt, però una mica "tunejada"...
COCA DE PERES I TRUFES
INGREDIENTS:
3 peres conferència ben madures
15 trufes "Hacendado"
1 iogurt de sabor pinya
2 mesuretes de sucre
2 mesures de farina
1 mesura de "Maizena"
1 mesura d'oli d'oliva de Beneixama
3 ous
1 sobre d'impulsor "Royal"
Sucre glacé
Mantega per a greixar el motle
PREPARACIÓ:
Encenem el forn a dalt, a sota i am l'aire a una temperatura de 200º C.
Pelem les peres, els en traiem el cor i les tallem a quarts. Les col·loquem al motle de manera que queden ben repartides. Fem el mateix amb les trufes: les repartim per la coca.
Ara toca preparar la barreja. Prendrem com a mesura el mateix potet de iogurt de 125g normal i corrent. En aquest cas en vaig aprofitar un de sabor a pinya perquè trobe que combina bé amb la pera. En un llibrell alt posem el sucre i els ous i els batem amb la batedora de varetes durant uns minuts fins que queden ben esponjosos. Han de pujar una miqueta. En estar, li afegim el iogurt i el batem un momentet. Fem el mateix amb l'oli fins que es mesclen els ingredients.
Ara toca preparar la barreja. Prendrem com a mesura el mateix potet de iogurt de 125g normal i corrent. En aquest cas en vaig aprofitar un de sabor a pinya perquè trobe que combina bé amb la pera. En un llibrell alt posem el sucre i els ous i els batem amb la batedora de varetes durant uns minuts fins que queden ben esponjosos. Han de pujar una miqueta. En estar, li afegim el iogurt i el batem un momentet. Fem el mateix amb l'oli fins que es mesclen els ingredients.
Mesclem la farina i l'impulsor i els cernem sobre la barreja anterior. Amb la batedora de varetes mesclem tot fins que s'integren bé.
Aboquem ara el contingut del llibrell a la safata de la coca i l'enfornem a una altura mitjana de forn.
Aboquem ara el contingut del llibrell a la safata de la coca i l'enfornem a una altura mitjana de forn.
Una vegada dins, i passats dos o tres minuts, abaixem la potència del forn a 180º C i continuem coent-hi la coca durant uns 40-45 minuts.
Hem de vigilar el forn per tal que ens quede daurada i abellidora, però no cremada.
En estar, l'en traiem i deixem que es refrede. Una vegada freda, la podem ensalgar amb sucre glacé per damunt.
En estar, l'en traiem i deixem que es refrede. Una vegada freda, la podem ensalgar amb sucre glacé per damunt.
Està boníssima. La mescla de la pera amb la trufa i la resta és molt gustosa. Ara bé, la trufa no us quedarà blana, sinó una mica dureta, la qual cosa no li lleva que estiga per a llepar-se'n els dits!!
Per cert, la foto de la porció de la coca va eixir així d'esgrogueïda perquè tenia un focus damunt.
Per cert, la foto de la porció de la coca va eixir així d'esgrogueïda perquè tenia un focus damunt.