dissabte, 9 de juliol del 2011

AMANIDA ESTIUENCA 2

L'estiu sempre fa abellidores les amanides i no cal complicar-se massa el cap per a fer-ne de ben refrescants. Aquesta és una mica d'aprofitament dels ingredients que hi havia per la nevera en eixe moment.

AMANIDA ESTIUENCA 2

INGREDIENTS:
2 tomates valencianes madures
2 alvocats
1 potet de formatge feta
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Tallem les tomates a llenques i les anem col·locant a la part externa de la safata. Tallem l'alvocat amb un ganivet de plàstic o de ceràmica (així no s'ennegreix tant com si el tallem amb un de metàl·lic). El posem al centre de la safata.

Traiem el formatge del pot i l'escorreguem. L'anem col·locant per damunt de l'amanida. Agafem la sal i l'oli i amanim. I ja està.
Convé usar els ingredients fresquets de la nevera. Així es pot combatre millor la calor de l'estiu i l'amanida abelleix més.

dimarts, 5 de juliol del 2011

GUINNESS STOUT CHOCOLATE BUNDT CAKE

El xocolate és una de les llepolies que més m'agraden i, sempre que puc, faig aquelles receptes que veig "factibles". Aquesta, de tot d'una que la vaig veure, vaig pensar que l'havia de fer. La vaig trobar al número 1 de la revista "Whole Kitchen". Em feia molta curiositat el fet que duguera cervesa entre els seus ingredients. També és veritat que trobar la recepta em va permetre conèixer una marca de cuina que ven uns motlles boníssims per tal de fer dolços, la "Nordic Ware", i me n'he comprat uns quants. Espere anar usant-los per fer molts més pastissos d'aquestos i d'altres. Per cert que la paraula "bundt" és l'adaptació anglesa de l'alemanya "bund". El pastís el vaig dur per a final de curs al departament i hi va tindre tant d'èxit que no en van deixar ni un bocí!!!

GUINNESS STOUT CHOCOLATE BUNDT CAKE

INGREDIENTS:
260 ml cervesa negra Guinness stout
250 g mantega
75 g cacau en pols (vaig utilitzar el cacau pur de la marca "Valor")
400 g sucre
140 ml. de nata per a cuinar (a la recepta original duu "Sour Cream" (crema agra)*)
2 ous
1 cdta de vainilla en pols
1 / 2 cdta de sal
250 g. farina per a rebosteria
2'5 cdtes. de bicarbonat

Per a la cobertura:
60 ml de nata
20 g de mantega
125 g de xocolate "Valor" de cobertura

Per a greixar el motlle:
50 g de mantega fosa
50 g de farina
50 g de cacau en pols

*Sour Cream: Si no trobes Sour Cream, pots substituir-la per un iogurt cremós o Crème Fraîche, o també pots posar una mica de nata per muntar amb 1 cdta de suc llimó, com vaig fer jo.

PREPARACIÓ:
Posem en un got els 140 ml de nata per a cuinar amb una culleradeta de suc de llimó i ho mesclem. Ho reservem.
Posem en una cassoleta la cervesa a escalfar a foc mig, sense que arribe a bullir. Quan estiga calenta, hi afegim la mantega tallada a trossos i ho anem movent fins que la mantega es fonga completament, ho retirem del foc i ho reservem.
En un bol posem el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i ho barregem fins que queden ben lligats tots els ingredients i d'un color uniforme.
En un altre bol, posem la mescla de nata i suc de llimó, els ous i la vainilla en pols i ho barregem, amb un batedor manual, fins que ens quede una barreja uniforme, a continuació afegim el contingut de l'olla, la cervesa amb la mantega, i ho barregem novament fins a integrar bé ambdues barreges.
Una vegada tenim la barreja líquida acabada, la hi anem incorporant als ingredients secs i amb un batedor de varetes ho barregem enèrgicament fins aconseguir una massa uniforme i sense grumolls, quedarà bastant líquida, però no us espanteu, és així. Després, solidifica i mostra una textura sucosa i humida magnifica.
Fonem la mantega i amb l'ajuda d'un pinzell de cuina "pintem" el motlle per tots els racons. En una tasseta, mesclem la farina amb el cacau en pols (així ens evitem que, en desemmotllar el dolç ens hi apareguen taquetes blanques). Amb l'ajuda d'un colador fi, empolvorem bé el motlle per tota la superfície interior.
Passem la massa al motlle ben greixat i empolvorat i l'introduïm al forn, prèviament escalfat a 180º C, durant 1 hora aproximadament o fins que el punxem i veiem que ix net.
Un cop transcorregut el temps, el traiem i el deixem refredar en el motlle durant uns 15 minuts, després ho desmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta.

Ara preparem la cobertura: posem en una cassoleta la nata, la mantega i el xocolate i l'anem desfent a foc lent sense que se'ns creme.

En estar tot mesclat de manera homogènia, l'anem abocant per damunt del bescuit i deixem que s'acabe de refredar sobre la reixeta.
Quan ha pasat un temps, el col·loquem sobre un plat i ja està.

Segur que el faré moltes més vegades perquè és molt per a "xocomaníacs" com jo i molts altres companys i companyes de blogs...

dissabte, 2 de juliol del 2011

POLLASTRE CUIT

Fa temps que em vaig comprar la cassola de ferro d'una coneguda empresa de mobles sueca i, tot i que no és la que vull (d'una conegudíssima i caríssima marca francesa), he de reconèixer que funciona bastant bé. Els aliments s'hi couen d'una altra manera i trobe que ixen més gustosos i tot. Bé, potser això és més qüestió de gustos i de paciència a l'hora de coure els aliments.

POLLASTRE CUIT

INGREDIENTS:
4 cuixes de pollastre
1 ceba blanca mitjana
400g de xampinyons nets i tallats en quarts
1 pessic de panses
1 pessic de pinyons
1 puntadeta de canella mòlta (de Ca Manolo)
1 got (dels de vi) de mistela
1 got (dels de vi) de vi blanc
1 got (dels de vi) d'aigua mineral
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal (poca)

PREPARACIÓ:
Posem la cassola de ferro al foc i, quan comence a escalfar-se, li aboquem dues cullerades d'oli de Beneixama. Hi sofregim a foc viu les cuixes de pollastre fins que estiguen daurades per totes bandes. En estar, les en traiem i les reservem. Capolem la ceba en trossos petits i la sofregim en l'oli de la cassola fins que quede ben daurada i la reservem.
Posem la darrera cullerada d'oli a la cassola i hi aboquem els xampinyons per tal que s'hi vagen fregint. Amollaran molta aigua, però no passa res, a poc a poc va evaporant-se alhora que els xampinyons es couen. Quan siguen cuits, els reservem
Ara hi aboquem la ceba, les panses i els pinyons i els continuem passant per la cassola una estona sense deixar de remenar amb un cullerot de fusta. No se'ns han de cremar per res del món.
Passats dos o tres minuts, hi aboquem novament els xampinyons i ho mesclem tot. Posem el pollastre per damunt, salem i aboquem el vi, la mistela i la canella. Pugem el foc fins que bulla.Tapem la cassola i deixem que coga a foc viu cinc minuts.
Ara li aboquem l'altre got d'aigua i pugem el foc fins que torne a bullir. En bullir, l'abaixem i el deixem fent xup xup fins que en quede molt poc, de brou. Hem d'anar amb compte que no se'ns enganxe ni se'ns creme. I ja està. Boníssim i amb una carn tendra i gustosa. El problema és poder arribar a menjar-se una barra de pa sencera sucant el brouet...