Els espinacs són una verdura molt bona de preparar, tant en cru com en cuita. Aquesta vegada ha estat, com sempre, per aprofitar uns espinacs molt gustosos i que no volia que es feren malbé. Per no menjar-los com quasi sempre en truita o amb panses i pinyons, doncs, em vaig idear una recepta per a presentar-los una miqueta diferents.
TIMBAL DE TRUITA D'ESPINACS AMB PERNIL DOLÇ I FORMATGES
INGREDIENTS:
1 paquet d'espinacs
4 tallades de formatge Emmental
2 tallades de pernil dolç
Formatge Parmesà ratllat
3 ous
Sal
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 tomata valenciana ben grossa
Pebre i clavell en pols
PREPARACIÓ:
En una paella antiadherent, aboquem una cullerada d'oli d'oliva i quan estiga ben calent, hi aboquem els espinacs rentats i un polsimet de sal. Els tapem amb una tapadora i deixem que s'hi vagen fent a foc molt lent. No cal posar-hi aigua. La mateixa humitat dels espinacs farà que s'hi coguen. Reduiran molt i molt el volum, però hem d'intentar que ens queden cuits, no secs.
En un llibrell batem els ous i en estar ben batuts, hi aboquem els espinacs i ho mesclem tot bé.
En la paella d'abans, posem l'altra cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i quan estiga ben calent li aboquem els ous batuts i els espinacs. Quallem la truita per les dues bandes i deixem que es refrede durant una estona.
Posem a escalfar el forn a dalt, a sota i amb l'aire a 200º C.
Aboquem la truita sobre un plat ben pla i amb l'ajuda d'un got i un ganivet tallem quatre rodanxes de truita d'espinacs i les reservem. Els trossets que ens sobren de truita els guardem per tal de fer-ne una altra cosa.
Amb el mateix got, tallem quatre redolins de formatge Emmental i dos de pernil dolç.
Rentem la tomata i en tallem dues rodanxes de mig dit de gruix i de ben bé la mesura del got que hem usat abans.
Ara comencem a muntar el plat: en una safata de forn antiadherent col·loquem la rodanxa de tomata, empolvorem amb una mica de formatge Parmesà. Damunt, una rodanxa de truita d'espinacs. Ara, formatge Emmental, pernil dolç, formatge Emmental i, finalment, la segona rodanxa de truita. Tornem a posar més formatge Parmesà ratllat i una mica de pebre i clavell en pols. Fem el mateix amb la resta d'ingredients, de manera que ens hi queden dos timbals.
Quan el forn ha assolit la temperatura desitjada, enfornem la safata fins que vejam que el Parmesà s'ha enrossit.
Traiem amb cura la safata del forn procurant no cremar-nos. Amb més cura encara, emplatem els timbals d'espinacs i els servim.
Queda molt bo i és una altra manera, ben vistosa, de menjar-se els espinacs, no trobeu?