Fa un munt de temps que no actualitze el blog i és per falta d'això mateix: temps. Tanmateix, avui tenia ganes de posar-m'hi. Resulta que, per una qüestió de salut i no purament d'estètica, toca començar un règim amb unes mesures calòriques més o menys precises. Per això, aquesta nit hem preparat aquesta recepta. Recordava que al llibre "Veu de mar. Maria del Mar Bonet", d'Emilio Garrido, de l'editorial Efecto Violeta, apareixia una recepta de pollastre de la cantant mallorquina:
" ... i si continues demanant ens quedarem sense dinar. Et proposo seguir parlant mentre pelem les pomes. (Pollastre amb pomes. Quatre pomes tallades en trossos petits, en una cassola de test a què afegeix unes cuixetes de pollastre, mantega, sucre, sal, herbes provençals i un toc de conyac. Vint minuts al grill mentre bevem unes copes de cervesa)".
Aquesta és la recepta original tal i com apareix al llibre que esmentava abans. Ara ve la versió que he fet jo, amb alguna xicoteta variació: oli en comptes de mantega, i més temps de cuita. Ve a tindre unes 400 calories per persona. Aquesta és per a dues persones:
Aquesta és la recepta original tal i com apareix al llibre que esmentava abans. Ara ve la versió que he fet jo, amb alguna xicoteta variació: oli en comptes de mantega, i més temps de cuita. Ve a tindre unes 400 calories per persona. Aquesta és per a dues persones:
POLLASTRE AL FORN "MARIA DEL MAR BONET"
INGREDIENTS:
4 cuixes de pollastre
3 pomes blanques
2 cullerades soperes d'oli de Beneixama
Sal
Sucre
Herbes provençals (alfàbega, orenga, romaní, timó, sajolida i marduix)
1 colpet de conyac
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200 graus a dalt amb el ventilador.
Pelem les cuixetes i els llevem la pell i l'os. Llevem el cor de les pomes, les pelem i les fem a trossos petits. En una cassola de test posem els trossos de poma i els empolvorem amb les herbes provençals. Col·loquem per damunt les cuixes desossades i els posem per damunt l'oli, sucre, sal i més herbes provençals. Ara li aboquem el colpet de conyac.
Fiquem la cassola de test al forn durant vint minuts a una altura mitjana al forn. Passat aquest temps, capgirem els trossos de carn, encenem el foc del forn per sota (sense apagar l'aire i el de dalt) i continuem la cuita durant vint minuts més.
Passat aquest temps, només resta servir-ho als plats. La poma, mesclada amb el pollastre i el gust de les herbes són una passada. Queda amb un saboret deliciós!!!
3 pomes blanques
2 cullerades soperes d'oli de Beneixama
Sal
Sucre
Herbes provençals (alfàbega, orenga, romaní, timó, sajolida i marduix)
1 colpet de conyac
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200 graus a dalt amb el ventilador.
Pelem les cuixetes i els llevem la pell i l'os. Llevem el cor de les pomes, les pelem i les fem a trossos petits. En una cassola de test posem els trossos de poma i els empolvorem amb les herbes provençals. Col·loquem per damunt les cuixes desossades i els posem per damunt l'oli, sucre, sal i més herbes provençals. Ara li aboquem el colpet de conyac.
Fiquem la cassola de test al forn durant vint minuts a una altura mitjana al forn. Passat aquest temps, capgirem els trossos de carn, encenem el foc del forn per sota (sense apagar l'aire i el de dalt) i continuem la cuita durant vint minuts més.
Passat aquest temps, només resta servir-ho als plats. La poma, mesclada amb el pollastre i el gust de les herbes són una passada. Queda amb un saboret deliciós!!!