divendres, 31 d’octubre del 2008

MÉS DESGAVELL SOBRE L' EpC


Al País Valencià no passa dia que els mestres i professors no ens trobem amb noves barrabassades del Conseller d'Educació a propòsit de l'EpC en anglès. Així, no és estrany que als docents se'ns quede la cara com a les emoticones que teniu ací dalt a cada vegada que llegim els canvis en l'assignatura d'EpC. La penúltima "genialitat" de Font de Mora l'explica el diari Levante-EMV en aquesta notícia.


asignatura en inglés

Educación aconseja impartir Ciudadanía con vídeos subtitulados

NOTICIAS RELACIONADAS

Los sindicatos rechazan la nueva instrucción. Comunitat Valenciana

Una circular enviada a los directores especifica que el profesor titular puede decidir sobre la presencia continuada en el aula del de inglés

EFE La Conselleria de Educación valenciana ha enviado una circular a la Comisión Permanente de Directores de Secundaria en la que recomienda utilizar material audiovisual para impartir la asignatura de Educación para la Ciudadanía en inglés, y pone como ejemplo la utilidad de proyectar películas con subtítulos.

Este documento, al que ha tenido acceso EFE, insiste en la necesidad de favorecer durante la enseñanza de esta materia la interactividad, por lo que apuesta por utilizar "los medios de comunicación para viajar virtualmente a otras realidades que enriquezcan el contenido de la asignatura".

La circular, firmada por el Director General de Ordenación y Centros Docentes, Francisco Baila, y por el Director General de Personal, David Barelles, especifica que es "conveniente" el uso de Internet, la televisión, el cine y la prensa para motivar al alumnado.

"La lección magistral como herramienta para el desarrollo de esta asignatura no es la metodología aconsejable para su desarrollo", se reconoce en este mismo documento, en el que también se aconseja "programar actividades complementarias y extraescolares en el desarrollo de esta asignatura" por considerarla una materia "especialmente arraigada a los problemas de la sociedad".

Sobre la presencia de dos profesores en el aula, la circular precisa que al profesor titular (el de Filosofía o el de Geografía e Historia) le corresponde la docencia, la redacción de la programación didáctica y la preparación y corrección de pruebas y ejercicios; mientras que al profesor de inglés le corresponde "vehicular los contenidos".

Concretamente, al docente de inglés le corresponde realizar las prácticas de conversación, seleccionar los recursos vinculados con los medios informáticos y audiovisuales y apoyar si fuera necesario al profesor titular de la materia en la corrección de pruebas y ejercicios.

Sobre la coordinación entre los dos docentes, la Conselleria asegura que ésta no significa "delegar las competencias de cada uno de ellos ni desligarse de las mismas", y también subraya que "si el profesor titular de la materia considera que la coordinación con el profesor de inglés es satisfactoria, podrá decidir sobre su presencia continuada en el aula".

"En el caso de Educación para la Ciudadanía, además de enseñar los contenidos de la materia también se enseña lengua", se recuerda en la circular, en la que también se defiende que la enseñanza de esta asignatura en inglés se ve favorecida porque en la Comunitat "el alumnado realiza toda su educación obligatoria" en valenciano y castellano.



Ací teniu , l'enllaç a la notícia original:

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008103100_19_513797__COMUNITAT-VALENCIANA-Educacion-aconseja-impartir-Ciudadania-videos-subtitulados



dijous, 30 d’octubre del 2008

EL CATALÀ A LA XARXA


Fa uns moments m'ha arribat un correu que crec que cal fer públic. La llengua catalana és cosa de totes les persones que la usem. Podem contribuir, per tant, que continue sent una de les llengües "amb presència" a la xarxa. Que no ens facen passar per parlants d'una altra per desconeixement d'alguns mecanismes internàutics:

LA IMPORTÀNCIA DE TENIR EL NAVEGADOR CONFIGURAT EN CATALÀ

Òscar del Pozo Triscon, actualment enginyer de Google a Irlanda, i antic col·laborador de Softcatalà, ens va fer saber la importància de tenir el navegador configurat en català, durant la celebració del 10è aniversari de Softcatalà, el passat divendres 3 d'octubre al Museu d'Història de Catalunya.

Ens va explicar que l'any passat a Google van engegar una iniciativa per oferir els seus productes més populars en les 40 llengües més parlades a internet; el català va entrar-hi però molt just. Un dels criteris que fan servir per a Google per saber quin és l'idioma preferit dels usuaris és l'idioma configurat al navegador.

Per tant, la conclussió és simple: si volem comptar a internet, una de les coses que podem fer i que són 5 minuts és assegurar que l'idioma predeterminat del navegador és el català. Compte, es pot tenir els menús en català i no tenir el català com a llengua predeterminada del navegador!

La manera més ràpida de veure com tens configurat el navegador és entrant a Google. Si et surt en català automàticament, està ben configurat. ] Per assegurar-vos que teniu el català com a llengua predeterminada del navegador cal fer:

Si feu servir l'Internet Explorer: eines > opcions d'Internet > idiomes > afegir > català. Un cop fet això cal posar el català a dalt de tot amb el botó corresponent.

Si feu servir el Firefox versió 3.0.X: edita > preferències > continguts > llengües > afegir > català

Si teniu la versió 2.X del Firefox: eines > opcions > avançat > llengües > afegir > català [ca] També cal fer-la pujar fins que sigui a dalt de tot.

Fonts d'informació: Les 40 llengües de Google, o la importància de tenir el navegador en català: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/108618

Tens el navegador en castellà?: http://www.eines.cat/?p=804

dilluns, 27 d’octubre del 2008

PER QUÈ CAL OPOSAR-SE A L'EpC EN ANGLÈS?


Que la Conselleria d'Educació actua segons li rota és un fet. Que Font de Mora va a la seua i cada vegada s'embolica més en el seu desgavell, també. Per tot plegat, resulta molt clarificador el decàleg que ha publicat "Escola Valenciana. Federació d'Associacions per la Llengua" quant a la necessitat de les manifestacions. Pel seu interès, ací va:

10 RAONS PERQUÈ VINGUES A LA MANIFESTACIÓ

1. No tenim una xarxa de centres que permeta acollir adequadament tot l’alumnat.

La solució que dóna la Conselleria és posar barracons als patis o crear aules en espais comuns, la qual cosa impedeix que l’alumnat disposen de requisits mínims.

2. No existeix una xarxa pública de 0 a 3 anys.

La Conselleria, en compte d’invertir els diners que rep del govern Central en la creació d’una xarxa pública, els gasta en concerts o en guarderies privades.

3. Les plantilles de professorat no són estables.

Açò dificulta la planificació i el funcionament dels centres.

4. Tampoc són adients les plantilles d’educadors i fisioterapeutes.

La conseqüència és que l’alumnat amb NEE no tinga les atencions que calen.

5. Tenim un procés selectiu de matriculació de l’alumnat.

Per tant, no hi ha una matrícula equilibrada entre centres públics i concertats.

6. No hi ha suficients especialistes en llengües estrangeres.

Això comporta que l’alumnat no use aquestes llengües des de ben xicotets.

7. Les places docents de secundària no estan catalogades lingüísticament com a places de valencià.

Per tant, l’alumnat no pot acabar els estudis en la nostra llengua.

8. L’orde d’educació per a la ciutadania, en anglés.

En un context en què no es poden acabar els estudis en valencià, ni hi ha suficient professorat d’anglés per als més xicotets.

9. El bo-llibre no cobreix el preu total dels lots de llibres i no hi ha beques de transport, ni de menjador per a l’alumnat d’Educació Infantil, Batxillerat i Formació Professional.

Volem la gratuïtat REAL de l’ensenyament.

10. El 21% de l’alumnat abandona el sistema educatiu entre els 15 i 16 anys.

Calen programes per a compensar les deficiències de l’alumnat i que no abandonen el sistema educatiu.


Possiblement ens caldrà fer també vagues contra tots aquests disbarats. Aquesta gent són fidels a allò de "Mantenella y no enmendalla". Cosa que en català seria quelcom semblant a "Encabotar-se a clavar el clau per la cabota".