Avui m'abellia fer pollastre al forn i per això me n'he anat decidit a la carnisseria i allà m'hi he trobat amb uns pollastrons que m'han fet el pes. N'he comprat un per a fer-lo rostit amb llimó, que ja feia molt de temps que no el preparava. Com sempre, n'he canviat una miqueta la recepta original que duu una pastilleta de brou concentrat i jo no volia posar-li'n.
POLLASTRÓ AL FORN A L'AROMA DE LLIMÓ AMB CEBA I ROVELLONS.
INGREDIENTS:
1 pollastró
Per a dins:
3 alls
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre i clavell
1/2 culleradeta de pebre roig
1 culleradeta d'orenga
1/6 culleradeta de canella mòlta
1/2 poma ratllada
1/2 llimó xicotet tallat a la llarga
Per a acompanyar:
1/2 llimó xicotet tallat a la llarga
1/2 poma
2 cebes
200g de rovellons de pot
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
2 culleradetes de sucre
1 gotet de vi blanc
1 gotet d'aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ:
Posem a preescalfar el forn a dalt, a sota i amb l'aire a 200º C.
Rentem el pollastró sota l'aixeta i el torquem ben torcat amb paper de cuina. El reservem.
En un morter posem una culleradeta de sal i els alls a trossets petits. Els matxuquem amb el picamà fins a fer-ne una pasta. Hi afegim ara el pebre i el clavell, el pebre roig, l'orenga i la canella. Ho tornem a picar tot junt fins que quede una massa homogènia.
Pelem ara la mitja poma, agafem un rall i la ratllem ben fina. L'afegim al morter i barregem tot fins que estiga ben mesclat. Aquesta barreja la fiquem dins del pollastró.
Tallem el mig llimó a la llarga i el fiquem dins, també.
L'altre mig llimó, el partim novament a la llarga en dues meitats. Una de les dues meitats anteriors la tallem novament a la llarga i posem cada una d'elles, sota l'aleta del pollastró. Amb fil de cotó, lliguem les cuixes al pollastre i col·loquem entre les dues l'altra quarta part de llimó que ens quedava.
En una safata de forn, posem les dues cebes tallades a rodanxes de mig dit de gruix, els rovellons trossejats i la mitja poma pelada i tallada a huitens. Posem una mica més d'orenga per damunt de tot.
En una safata de forn, posem les dues cebes tallades a rodanxes de mig dit de gruix, els rovellons trossejats i la mitja poma pelada i tallada a huitens. Posem una mica més d'orenga per damunt de tot.
Col·loquem damunt el pollastre i l'untem amb l'oli i una culleradeta de sal. L'empolvorem per damunt amb la culleradeta de sucre.
Aboquem el gotet de vi blanc a la safata i l'enfornem a una tercera part de l'altura total del forn.
Quan passen deu minuts, abaixem la temperatura a 170º C.
En passar 45 minuts, traiem amb molta cura la safata del forn i capgirem al pollastró, de manera que la part que ja està més daurada, quede a sota. Posem la segona cullerada de sucre damunt del pollastró. Hi aboquem el gotet d'aigua mineral. Tornem a enfornar a la mateixa temperatura i a la mateixa alçada del forn.
Deixem passar mitja hora més i traiem novament la safata del forn per tal de tornar a capgirar el pollastró. Ara tindrà la mateixa posició que al principi. Enfornem novament la safata, però aquesta vegada a la meitat del forn i continuem rostint el pollastró durant 15 minuts més i ja està. En total l'haurem estat rostint durant una hora i mitja.
Traiem finalment la safata el forn, desemboliquem el pollastró, li llevem els trossos de llimó, el partim per la meitat i en posem mig a cada plat junt amb la meitat del contingut de la safata.
Traiem finalment la safata el forn, desemboliquem el pollastró, li llevem els trossos de llimó, el partim per la meitat i en posem mig a cada plat junt amb la meitat del contingut de la safata.
Queda un pollastró boníssim, tendre, gustós i ben econòmic.