divendres, 26 de juliol de 2013

HAMBURGUESES DE LLUÇ I TONYINA AMB ESPÈCIES

El peix m'agrada molt i, alhora, no m'agrada gens el que té massa espines o són difícils de llevar. Com que és bo menjar-ne vàries vegades a la setmana, has de buscar noves maneres de fer-ho sense que siga rutinari. L'altre dia se'm va ocórrer fer-ne hamburgueses i d'ací en va eixir la recepta. La base principal són les cues de lluç congelades, sanes i, sobretot, barates. 

HAMBURGUESES DE LLUÇ I TONYINA AMB ESPÈCIES


 
INGREDIENTS:
(Per a 4 hamburgueses)
8 cuetes de lluç congelades
2 potets de tonyina al natural "Hacendado"
1 pessic d'orenga
1 puntada de pebre blanc
1 puntada de curri
1 puntada de ras-alhanut
1 puntada de romaní
1 puntada de sal
2 clares pasteuritzades (o naturals) 
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama

PREPARACIÓ:

Primer de res, deixarem descongelar-se les coetes de lluç a la nevera perquè durant el procés no perden qualitat. Una vegada descongelades, els en llevarem totes les espines i deixarem només la carn del peix. Com que costa una miqueta, haurem de ser pacienciüts. En estar, posem tot el peix net de pells i espines en un llibrellet.
Obrim ara les llandes de tonyina, els en traiem el suc i dipositem el peix al bol.
Ara és el moment d'afegir-hi totes les salses (el pebre blanc, el curri, el ras-alhanut, el romaní i l'orenga), la sal i pastar el conjunt bé.
Quan tot tinga l'aspecte d'una massa homogènia, li afegirem les clares i ho tornarem a pastar de nou.
Amb un estri adequat, dividirem la massa en quatre parts i emmotllarem les hamburgueses.


Posem ara a escalfar una paella antiadherent amb la cullerada d'oli. En estar calent, posem les hamburgueses i les fregim a foc mitjà pels dos costats. Hem d'anar amb compte de no passar-nos-en perquè poden quedar eixutes.


En estar, les posem en una safata i les podem acompanyar amb una amanida i alguna salsa que ens agrade. Jo li'n vaig posar de iogurt feta a casa.
Bo, sa i barat, tot i que una mica laboriós.

3 comentaris:

M Glòria ha dit...

mai he fet ni hamburgueses ni mandonguilles de peix... m'hi hauré de posar ja que tenen molt bona pinta!!

PTNTS
Dolça

sargantana ha dit...

De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

ara a mes fem una exposició de fotografies i dibuixos nacionalistes

ens agradaria que us afegíssiu al projecte

animeu-vos !!

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

Francesc ha dit...

M. Glòria: el peix dóna per a fer-ne moltes coses. Tot és anar fent provatures i plats nous. No et sembla?

Sargantana: ho tindré en compte. Gràcies