El peix m'agrada molt i, alhora, no m'agrada gens el que té massa espines o són difícils de llevar. Com que és bo menjar-ne vàries vegades a la setmana, has de buscar noves maneres de fer-ho sense que siga rutinari. L'altre dia se'm va ocórrer fer-ne hamburgueses i d'ací en va eixir la recepta. La base principal són les cues de lluç congelades, sanes i, sobretot, barates.
HAMBURGUESES DE LLUÇ I TONYINA AMB ESPÈCIES
INGREDIENTS:
(Per a 4 hamburgueses)
8 cuetes de lluç congelades
2 potets de tonyina al natural "Hacendado"
1 pessic d'orenga
1 puntada de pebre blanc
1 puntada de curri
1 puntada de ras-alhanut
1 puntada de romaní
1 puntada de sal
2 clares pasteuritzades (o naturals)
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama
PREPARACIÓ:
Primer de res, deixarem descongelar-se les coetes de lluç a la nevera perquè durant el procés no perden qualitat. Una vegada descongelades, els en llevarem totes les espines i deixarem només la carn del peix. Com que costa una miqueta, haurem de ser pacienciüts. En estar, posem tot el peix net de pells i espines en un llibrellet.
Obrim ara les llandes de tonyina, els en traiem el suc i dipositem el peix al bol.
Ara és el moment d'afegir-hi totes les salses (el pebre blanc, el curri, el ras-alhanut, el romaní i l'orenga), la sal i pastar el conjunt bé.
Quan tot tinga l'aspecte d'una massa homogènia, li afegirem les clares i ho tornarem a pastar de nou.
Amb un estri adequat, dividirem la massa en quatre parts i emmotllarem les hamburgueses.
Posem ara a escalfar una paella antiadherent amb la cullerada d'oli. En estar calent, posem les hamburgueses i les fregim a foc mitjà pels dos costats. Hem d'anar amb compte de no passar-nos-en perquè poden quedar eixutes.
En estar, les posem en una safata i les podem acompanyar amb una amanida i alguna salsa que ens agrade. Jo li'n vaig posar de iogurt feta a casa.
Bo, sa i barat, tot i que una mica laboriós.
2 comentaris:
mai he fet ni hamburgueses ni mandonguilles de peix... m'hi hauré de posar ja que tenen molt bona pinta!!
PTNTS
Dolça
M. Glòria: el peix dóna per a fer-ne moltes coses. Tot és anar fent provatures i plats nous. No et sembla?
Sargantana: ho tindré en compte. Gràcies
Publica un comentari a l'entrada