Quan fas moltes vegades una coca que t’agrada
molt, pot passar que te’n sobre un dia un bon tros. Si passen uns quants dies,
sol ressequir-se i potser que l’hages de tirar. Una bona manera d’evitar-ho és
fer-ne, per exemple, un púding. Jo vaig aprofitar un bon tros de coca d’anous i
panses que m’havia quedat de feia dos o tres dies.
PÚDING DE COCA D’ANOUS I PANSES
INGREDIENTS:
1 tros de coca d’anous i panses
1 got i mig de llet
1 culleradeta de canella mòlta
2 ous sencers
5 clares pasteuritzades
5 cullerades de sucre
2 cullerades de suc de llimó
Ametlles filetejades
Maduixots
5 cullerades de sucre
½ got d’aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ:
En un cassó, posem cinc cullerades de sucre i
les anem mesclant fins que vaja agafant un color marró daurat. En eixe moment,
li afegim les dues cullerades de suc de llimó i continuem mesclant durant un
moment. L’aboquem en un motle de silicona per a plum-cake i fem que es
repartisca pel fons i les parets. Posem per damunt la coca a trossos i premem
fort perquè ocupe tot el motle.
En una cassoleta, posem a escalfar la llet
amb la canella sense que arribe a bullir. Reservem. Quan estiga tèbia, hi
afegim els ous i les clares i els batem amb una batedora elèctrica. En estar
tot ben mesclat, ho anem abocant sobre la coca fins que ho haja absorbit tot.
Posem el motle al microones a màxima potència
durant tres intervals de 5 minuts (15 minuts en total). Passat els tres temps
de cuita, ja està. Només cal deixar-lo que perda temperatura i, llavors,
ficar-lo al frigorífic durant unes hores.
Ara prepararem els maduixots. Els rentem, els
tallem a llenques fines i els reservem. Posem en un cassó el mig got d’aigua
mineral i les cinc cullerades de sucre. En fer-se transparent, hi aboquem els
maduixots i els deixem coure-s’hi durant tres o quatre minuts. És només perquè
perden la tesor i es puguen col·locar millor.
En servir el púding, posem unes poques ametles
filetejades. Posem per damunt els trossos de maduixot de manera que quede
bonica.
Quan tallem el púding, convé que posem
trossets de maduixot a cada plat. El contrast dolç del púding i l’àcid del
maduixot combinen molt bé. És un contrast molt agradable.
Es
pot fer, també, amb bescuit, magdalenes, tonya o altres coques que ens hagen
sobrat. Si volem donar-li el sabor de les anous i les panses perquè no en
tinguem, de coca d’aquesta classe, li’n podem posar unes poques i ja està.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada