divendres, 9 d’agost del 2013

PÚDING DE COCA D'ANOUS I PANSES


Quan fas moltes vegades una coca que t’agrada molt, pot passar que te’n sobre un dia un bon tros. Si passen uns quants dies, sol ressequir-se i potser que l’hages de tirar. Una bona manera d’evitar-ho és fer-ne, per exemple, un púding. Jo vaig aprofitar un bon tros de coca d’anous i panses que m’havia quedat de feia dos o tres dies.



PÚDING DE COCA D’ANOUS I PANSES





INGREDIENTS:

1 tros de coca d’anous i panses

1 got i mig de llet

1 culleradeta de canella mòlta

2 ous sencers

5 clares pasteuritzades

5 cullerades de sucre

2 cullerades de suc de llimó

Ametlles filetejades

Maduixots

5 cullerades de sucre

½ got d’aigua mineral o filtrada



PREPARACIÓ:

En un cassó, posem cinc cullerades de sucre i les anem mesclant fins que vaja agafant un color marró daurat. En eixe moment, li afegim les dues cullerades de suc de llimó i continuem mesclant durant un moment. L’aboquem en un motle de silicona per a plum-cake i fem que es repartisca pel fons i les parets. Posem per damunt la coca a trossos i premem fort perquè ocupe tot el motle.

En una cassoleta, posem a escalfar la llet amb la canella sense que arribe a bullir. Reservem. Quan estiga tèbia, hi afegim els ous i les clares i els batem amb una batedora elèctrica. En estar tot ben mesclat, ho anem abocant sobre la coca fins que ho haja absorbit tot.

Posem el motle al microones a màxima potència durant tres intervals de 5 minuts (15 minuts en total). Passat els tres temps de cuita, ja està. Només cal deixar-lo que perda temperatura i, llavors, ficar-lo al frigorífic durant unes hores.

Ara prepararem els maduixots. Els rentem, els tallem a llenques fines i els reservem. Posem en un cassó el mig got d’aigua mineral i les cinc cullerades de sucre. En fer-se transparent, hi aboquem els maduixots i els deixem coure-s’hi durant tres o quatre minuts. És només perquè perden la tesor i es puguen col·locar millor.

En servir el púding, posem unes poques ametles filetejades. Posem per damunt els trossos de maduixot de manera que quede bonica.

Quan tallem el púding, convé que posem trossets de maduixot a cada plat. El contrast dolç del púding i l’àcid del maduixot combinen molt bé. És un contrast molt agradable.


Es pot fer, també, amb bescuit, magdalenes, tonya o altres coques que ens hagen sobrat. Si volem donar-li el sabor de les anous i les panses perquè no en tinguem, de coca d’aquesta classe, li’n podem posar unes poques i ja està.