divendres, 29 de novembre de 2013

TRUITA DE ROVELLONS, PARMESÀ I PINYONS

Els rovellons són boníssims. Ja he dit alguna vegada que m'agraden molt. Passa, però, que els peus dels rovellons solen ser més durs que el seu capell i sempre queda el dubte de com els usarem. L'altre dia en tenia una bona quantitat d'aquest element i vaig pensar a gastar-los en una truita, perquè, malgrat ser una part no tan vistosa, són molt gustosos, també.

TRUITA DE ROVELLONS, PARMESÀ I PINYONS


INGREDIENTS:
2 ous grans (o 3 de més menuts)
80g de peus de rovelló
50g de formatge parmesà ratllat
1 cullerada sopera de pinyons
1 puntadeta de pebre blanc
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Fem ben nets els peus dels rovellons i els tallem a bocinets ben petits. Els reservem. Ara, en una paella antiadherent hi aboquem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i, en estar ben calent, hi sofregim els rovellons, amb una mica de sal, fins que estiguen quasi cuits. Els deixem reposar, llavors, una estona amb la paella tapada perquè s'hi estoven una mica.
En un llibrellet, batem els ous amb un polsimet de sal. Ratllem per damunt el parmesà amb un rall fi i el mesclem amb cura amb l'ou batut amb l'ajut d'una forqueta. Hi afegim la puntadeta de pebre blanc i els pinyons i els mesclem igualment. Finalmen, hi incorporem els rovellons que havíem reservat.
A la paella anterior, posem l'altra cullerada d'oli d'oliva i hi preparem la truita. 
Convé que l'anem quallant a foc lent perquè tots els sabors s'hi amalgamen. L'hem de fer dauradeta per les dues bandes però que quede sucosa.
En estar, la servim i ja està. Queda molt saborosa perquè el sabor dels rovellons i el parmesà queda molt accentuat amb el contrast del dels pinyons i la seua aroma de pi.

5 comentaris:

Chus Castro ha dit...

Molt bona idea aquesta d'aprofitar els peus dels rovellons. Una truita excel·lent. És que on hi hagi un bon rovelló..... Petons.

Ajuntament de Centelles ha dit...

1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.
I Concurso de recetas de cocina con trufa de Centelles (Barcelona)

Benvolgudes persones que us dediqueu directa o indirectament al món de la cuina:



Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).



Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .



Us animem a enviar les vostres receptes i/o les vostres fotografies amb tòfona negra. El termini finalitza el proper 10 de desembre.



També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa



Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors.



Salutacions,



Estimadas personas que os dedicáis directa o indirectamente al mundo de la cocina,



Os queremos dar a conocer el concurso de recetas de cocina con trufa que organiza el Ayuntamiento de Centelles (Barcelona) con motivo de la 6a Feria de la trufa de Centelles –Barcelona - (6a Fira de la tòfona) los días 21 de diciembre, toto del día, y 22 de diciembre por la mañana.



Podéis consultar las bases en el siguiente enlace. http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/63/

e información general en http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .


Os animamos a enviar vuestras recetas y/o vuestras fotos con trufa negra. El plazo finaliza el próximo 10 de diciembre.


También podéis seguir las recetas con trufa en nuestra página de seguidores de facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa

Virtuts Saez
Tècnica de prospecció d'empreses i de suport a l'empresa consolidada
Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost
Tel 938-811-257

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquesta truita sembla deliciosa!!! Això de barrejar formatge, bolets i ous em sembla genial perquè tots tres ingredients m'encanten!!!!

M Glòria ha dit...

Mira... ara mateix n'agafaria un trosset per a sopar ;-)

PTNTS
Dolça

Francesc ha dit...

Chus: sóc fan total dels rovellons!!

Ajuntament de Centelles: molt bona iniciativa.

Mònica: la cuina "de reciclatge" també té moments bons, veritat?

M.Glòria: Te n'hauria guardat un trosset!! :D