divendres, 25 d’octubre de 2013

POLLASTRE AMB VERDURES

De vegades no saps com cuinar exactament un ingredient que has guisat milers de vegades i, tot provant, t'ix una cosa molt saborosa. És el cas de hui: pollastre. És la carn que em menge més a gust. L'altre dia se'm va acudir fer-lo amb verdures diverses i estava per a llepar-se'n els dits!!!
 
POLLASTRE AMB VERDURES


INGREDIENTS:
6 besanques de pollastre (= entrecuixes = recuixes = contracuixes = anques)
1 ceba tendra
2 manolls d'alls tendres
1 pebrot vermell (=bajoca roja)
1 pebrot verd (=bajoca verda)
1 tomata valenciana mitjana
1/4 de xampinyons
3 cullerades soperes de pinyons
2 cullerades d'oli de Beneixama
1 cullerada de pebre vermell
1 puntadeta de canella de Ca Manolo 
1 got i mig d'aigua mineral o filtrada
Sal al gust

PREPARACIÓ:
Pelem els alls i els tallem a trossets. Fem el mateix amb la ceba i la tomata. Tallem a trossos menuts els dos pebrots. Rentem els xampinyons i els fem a trossets.
En una paella, aboquem una cullerada d'oli d'oliva i hi sofregim les besanques fins que estiguen ben daurades per totes bandes. Llavors, les en traiem i les reservem. Guardem l'oli i torquem la paella. Aboquem novament una altra cullerada d'oli i hi sofregim els xampinyons a foc viu fins que estiguen daurats. Els en traiem.
A la mateixa paella hi sofregim la ceba fins que estiga transparent. Aleshores li afegim la tomata i continuem sofregint fins que estiga integrat. Finalment, els pebrots i els alls tendres i, si cal, la resta de l'oli de fregir el pollastre. Continuem fregint tot, sense parar de remenar, fins que quede ben cuit.
Passem les verdures sofregides a una cassola mitjana. Damunt col·locarem el pollastre. 
Aboquem ara les cullerades de pebre vermell i de canella, i la sal.
Afegim l'aigua mineral i, quan bulla a foc viu, l'abaixem i deixem fent xup-xup l'olla tapada fins que el brou s'haja reduït a menys de la meitat.

De tant en tant va be sacsejar la cassola perquè tot es mescle millor.
En estar, se serveix... I a passar un gust!!! Amb el suquet s'hi pot mullar una barca de pa sencera!!

6 comentaris:

Núria ha dit...

mmmmm boníssim!!! Un plat exquísit! Petonets

Chus Castro ha dit...

Un plat de diumenge, per menjar tranquil·lament i anar sucant-hi pa. Deliciós. Petons.

Georgina Cuina del Marroc ha dit...

voilà... sense pensar-t'ho gaire ja tens un deliciós tagin! :D

Gemma ha dit...

T'he fet like a Instagram dos cops i ara et faig like aquí :)
Un guisadet ideal per sucar-hi pa i deixar el plat ben net!

M Glòria ha dit...

A mi és que ell pollastre... fet de qualsevol manera m'encanta!!

PTNTS
Dolça

Francesc ha dit...

Gràcies a totes pels vostres comentaris