divendres, 11 de setembre del 2015

PASTÍS DE PASTANAGA I XOCOLATE

Hi ha vegades que prepares un dolç que no saps com t'eixirà i, fins que no el tastes, no t'adones que està boníssim!!! Com és el cas. Té un sabor i una textura boníssims!!! No serà l'última vegada que el faré!! I és que no havia usat mai les pastanagues (que habitualment anomenem com a "carlotes") per a fer-ne un pastís...

PASTÍS DE PASTANAGA I XOCOLATE

INGREDIENTS:
600g de pastanagues o carlotes pelades
1 got i mig (dels d'aigua) de sucre
1 got de llet d'espelta
1 cullerada sopera de canella de Ca Manolo
3 ous 
1 pesiguet de sal
1 got d'oli de gira-sol
2 gots de farina
2 sobres d'impulsor "Royal"
1/2 got de gotes de xocolate "Hacendado"
Mantega per a untar el motle

Per a la cobertura:
200g de xocolate "Nestlé" postres
125g de mantega

PREPARACIÓ:
Agafem les pastanagues i les pelem amb el pelador de creïlles. Després, agafem un rall i les ratllem fins que estiguen totes. Les reservem.
En una cassola d'acer, posem les carlotes ratllades, el sucre i la llet i ho escalfem tot sense deixar de remenar fins que bulla. Aleshores, abaixem el foc i seguim bullint durant uns deu minuts fins que estiguen blanes les ratlladures de pastanaga. Les reservem.
En un llibrell de vores altes aboquem el contingut de la cassola, el got d'oli, la canella i ho triturem tot amb la batedora fins que aparega una mescla homogènia. Deixem que es refrede una mica abans d'usar-ho.
Separem les clares dels rovells. Alcem les clares amb un pesiguet de sal fins que estiguen a punt de neu fort.
Mesclem els rovells amb les pastanagues. Cernem la farina i l'impulsor sobre el llibrell i ho mesclem tot, a poc a poc amb un batedor de varetes fins que estiga tot ben mesclat. Hi afegim el mig got de gotes de xocolate i tornem a mesclar.
Amb cura, hi afegim les clares muntades tot anant vius que no s'abaixen.
Untem un motle de corona desmuntable amb mantega. Tallem un cercle com la base del motle, el col·loquem a dins i el tornem a greixar. Hi aboquem la mescla.
Enfornem el motle a la part més alta del forn en funció només de sota i el coem durant mitja hora aproximadament. Alerta, perquè cada forn és un món.
Quan estiga daurat per damunt, traiem el pastís del forn i el deixem sobre el banc de la cuina durant una mitja hora fins que perda temperatura. Llavors, amb molta cura, el desemmotlem sobre una reixeta per tal que perda una mica d'humitat durant una hora com a mínim.
Mentrestant, podem preparar la cobertura. Posem en un cassó la mantega i el xocolate i ho fonem tot a poc a poc, a foc lent, tenint molta cura que no se'ns creme. Quan tot estiga ben mesclat, apartem del foc i reservem. Ens hem d'esperar que la mescla s'endurisca una mica per tal de poder posar-la en una mànega pastissera i decorar la part de damunt del pastís. Les vores les cobrirem amb l'ajuda d'una espàtula o d'un ganivet de tall ample.
Quan ja està decorat, el posem al frigorífic durant una bona estona fins que estiga ben fresquet i ens el puguem menjar. Resulta un dolç boníssim, contundent i d'un sabor especial, diferent.

4 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten els pastissos de pastanaga! Jo en faig un que incorpora un punt de taronja i de coco, i queda realment gustós.
La combinació amb la xocolata és un encert!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; Les "carlotes" a la cuina i sobretot amb postres, tenen molta sortida, aquesta que ens presentes, té una tentació molt adeqüada per ésser menjada i per els "xocoadictes" com tu, indispensable a la teva carta del blog.
La pastanaga, és un producte que acompanya molt i molt bé amb pastissos, si et sembla bé et deixo un enllaç amb pastanaga i nous.
Salutacions Frnacesc¡¡ :O)

http://menjadebacalla.blogspot.com/search?q=past%C3%ADs+de+pastanaga+i+nous+

No tot són postres ha dit...

A mi m'encanta el coc de xocolata i pastanaga... està boníssim!!!! I tu que hi poses taaaaaanta xocolata...mmmmmmm que bo!!!
PTNTS
Dolça

La Cuina de l'Olga ha dit...

I jo que encara no he preparat mai un cóc amb pastanaga!!! AAaiiix....ja tardo! Però què et sembla si em deixes tastar un trosset del teu? Té una pinta...mmmmm....
Petons i bon curs, Francesc!
Olga