divendres, 25 de setembre del 2015

POLLASTRE AMB CEBA, BOLETS I POMA

Ja feia temps que no publicava cap recepta de pollastre i aquesta m'ha eixit especialment bona. Crec que la repetiré alguna altra volta.

POLLASTRE AMB CEBA, BOLETS I POMA

INGREDIENTS:
2 cuixes i 2 besanques (= entrecuixes = recuixes = contracuixes = anques) de pollastre de Ca Nàcher.
1 ceba mitjana
1 poma Golden de Lleida
1 tassa de bolets congelats 
5 alls amb pell
6 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1/2 got de brou casolà de carn
1 got d'aigua mineral o filtrada
Sal

Per a la picada:
1 dels alls anterior ja cuit
12 ametlles amb pell fregides
1 galeta maria
1 clau d'olor
Sal
1/2 got (dels d'aigua) del brou de la cuita

PREPARACIÓ:
En una cassola antiadherent posem dues cullerades d'oli i hi sofregim els alls (als quals els haurem fet un petit tall a la pell perquè no salten) fins que estiguen daurats i sense cremar-se.
Els traiem de la cassola i els reservem. En eixe oli sofregim el pollastre fins que estiga ben daurat per totes bandes. En estar, el reservem també.
Posem dues cullerades d'oli més a la cassola i hi sofregim, sense deixar de remenar i amb un polsimet de sal, la ceba que, prèviament haurem tallat a làmines. Quan estiga ben daurada i sense cremar-se, la traiem i la reservem.
Afegim a la cassola les dues cullerades finals d'oli i hi sofregim els bolets a foc viu. Els bolets congelats solen amollar bastant líquid per la qual cosa els haurem de fregir a foc fort fins que l'hagen amollat tot i es queden més cruixents. 
Posem ara a la cassola la ceba i els alls i fregim tot durant un minut o dos. 
Traiem el cor de la poma, li fem un tall poc fondo a la pell al voltant i la partim per la meitat. La posem a la cassola. Col·loquem el pollastre. Aboquem el brou i l'aigua, salem i fem que arrenque el bull.
En eixe moment, n'abaixem el foc i el deixem fent xup-xup durant ben bé una hora i mitja. A cada cert temps, sacsejarem la cassola perquè tot es mescle adequadament. A la meitat de la cuita podem, si volem, capgirar el pollastre per tal que es coga millor de les dues bandes.
Passat aquest temps, prepararem la picada. En un morter posem el clau d'olor, un dels alls cuits, un polsimet de sal, la galeta feta a trossets i les ametles. Piquem tot amb el picamà fins que tinga un aspecte homogeni. A poc a poc li anirem afegint el brou de la cuita per a deixatar la picada. Quan estiga ben deixatada, l'abocarem a la cassola.
Posarem a coure a foc fort primer perquè torne a arrencar el bull i, després, més lentament fins que torne a fer xup-xup durant uns minuts. Ara haurem de sacsejar la cassola una mica perquè el brou lligue i tot agafe el sabor de la picada i el que ja duia.

Passats cinc o deu minuts, apaguem el foc i deixem que repose altres deu minuts perquè els sabors s'assaonen i ja el podem servir. El pollastre està en eixe punt que la carn quasi se separa sola de l'os. Queda un plat gustosíssim i ben fàcil de fer.

3 comentaris:

amparo puig ha dit...

Bona pinta, Paco, molt bona pinta. A propósito, me ha dicho Jose Juan - Joan Benesiu-, que en Beneixama Xé que bo, van a instalar una parada de libros escritos por gente de Beneixama. Si te interesa el tema. habla con él o Con María José, de l´Ajuntament.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Molt bo, Francesc! Molt bo!! La maçana amb el pollastre m'agrada moltíssim! Per mi, és amb la carn que més combina la maçana!
Petons,
Olga

Gemma ha dit...

La poma i la ceba han de fer una guarnició ben dolça, ideal per acompanyar el pollastre. Un guisat boníssim segur!