divendres, 2 d’octubre de 2015

AMANIDA ESTIUENCA 6

El món de les amanides és extens i variat. Aquesta té la particularitat que duu una vinagreta de fruits vermells que li dóna un saboret molt i molt especial.

AMANIDA ESTIUENCA 6



INGREDIENTS:
3 tomates de la pera
2 pots de tonyina al natural
Brots fins de lletuga i espinacs frescs
125g de gerds
2  cullerades de llavors torrades de carabassa
5 cullerades de germinats (llentilles, cigrons i soja) 
2 cullerades de xarop d'agave (o 1 cullerada de sucre morè)
4 cullerades soperes d'oli d'oliva de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Posem aigua a bullir i, quan arrenque el bull, hi posem els germinats i, quan torne a bullir, comptem 30 segons. Els traiem de l'aigua, els refresquem i els reservem.
Tallem les tomates i reservem el suc que desprenen per a una part de la vinagreta. 
Ara preparem la vinagreta: en un morter posem un polsim de sal, l'agave, el suc que han amollat les tomates i cinc gerds. Piquem amb el picamà fins a reduir-ho tot a una pasteta. A poc a poc li anem afegint l'oli i anem lligant la vinagreta com si férem un allioli. En estar, la reservem.
Posem al fons del plat els brots fins de lletuga i espinacs. Per damunt, les rodanxes de tomata de la pera. Ara li afegim la tonyina i els germinats. Repartim per damunt la resta dels gerds i ja està.
Quan ho tenim tot ben posat al plat, amanim amb la vinagreta de fruits vermells i la deixem una bona estona al frigorífic perquè ens la mengem ben fresca.
La vinagreta li dóna un toc agredolç suau boníssim i diferent a l'amanida de l'estiu.

6 comentaris:

Fem un mos ha dit...

Que bona Ummm
una abraçada

Receptes.cat ha dit...

Molt bona!

El pare ha dit...

La base, la bona base és la bondat del producte i a casa teva això està garantit.
M'hi apunto.

No tot són postres ha dit...

Doncs apuntada està aquesta vinagreta!!!

PTNTS
Dolça

Gemma ha dit...

eiii que aquí ja no és estiu, eh? je je je...
Bromes a part, a casa les amanides ens agraden tot l'any. I el secret d'una bona amanida, és una bona vinagreta!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Molt sorprenent l'ús del xarop d'agave a la vinagreta! Booooo!!!
Petons,
Olga