divendres, 2 d’octubre de 2015

AMANIDA ESTIUENCA 6

El món de les amanides és extens i variat. Aquesta té la particularitat que duu una vinagreta de fruits vermells que li dóna un saboret molt i molt especial.

AMANIDA ESTIUENCA 6



INGREDIENTS:
3 tomates de la pera
2 pots de tonyina al natural
Brots fins de lletuga i espinacs frescs
125g de gerds
2  cullerades de llavors torrades de carabassa
5 cullerades de germinats (llentilles, cigrons i soja) 
2 cullerades de xarop d'agave (o 1 cullerada de sucre morè)
4 cullerades soperes d'oli d'oliva de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Posem aigua a bullir i, quan arrenque el bull, hi posem els germinats i, quan torne a bullir, comptem 30 segons. Els traiem de l'aigua, els refresquem i els reservem.
Tallem les tomates i reservem el suc que desprenen per a una part de la vinagreta. 
Ara preparem la vinagreta: en un morter posem un polsim de sal, l'agave, el suc que han amollat les tomates i cinc gerds. Piquem amb el picamà fins a reduir-ho tot a una pasteta. A poc a poc li anem afegint l'oli i anem lligant la vinagreta com si férem un allioli. En estar, la reservem.
Posem al fons del plat els brots fins de lletuga i espinacs. Per damunt, les rodanxes de tomata de la pera. Ara li afegim la tonyina i els germinats. Repartim per damunt la resta dels gerds i ja està.
Quan ho tenim tot ben posat al plat, amanim amb la vinagreta de fruits vermells i la deixem una bona estona al frigorífic perquè ens la mengem ben fresca.
La vinagreta li dóna un toc agredolç suau boníssim i diferent a l'amanida de l'estiu.

6 comentaris:

Fem un mos ha dit...

Que bona Ummm
una abraçada

Receptes.cat ha dit...

Molt bona!

El pare ha dit...

La base, la bona base és la bondat del producte i a casa teva això està garantit.
M'hi apunto.

M Glòria ha dit...

Doncs apuntada està aquesta vinagreta!!!

PTNTS
Dolça

Gemma ha dit...

eiii que aquí ja no és estiu, eh? je je je...
Bromes a part, a casa les amanides ens agraden tot l'any. I el secret d'una bona amanida, és una bona vinagreta!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Molt sorprenent l'ús del xarop d'agave a la vinagreta! Booooo!!!
Petons,
Olga