El món de les amanides és extens i variat. Aquesta té la particularitat que duu una vinagreta de fruits vermells que li dóna un saboret molt i molt especial.
AMANIDA ESTIUENCA 6
INGREDIENTS:
3 tomates de la pera
2 pots de tonyina al natural
Brots fins de lletuga i espinacs frescs
125g de gerds
2 cullerades de llavors torrades de carabassa
5 cullerades de germinats (llentilles, cigrons i soja)
2 cullerades de xarop d'agave (o 1 cullerada de sucre morè)
4 cullerades soperes d'oli d'oliva de Beneixama
Sal
PREPARACIÓ:
Posem aigua a bullir i, quan arrenque el bull, hi posem els germinats i, quan torne a bullir, comptem 30 segons. Els traiem de l'aigua, els refresquem i els reservem.
Tallem les tomates i reservem el suc que desprenen per a una part de la vinagreta.
Ara preparem la vinagreta: en un morter posem un polsim de sal, l'agave, el suc que han amollat les tomates i cinc gerds. Piquem amb el picamà fins a reduir-ho tot a una pasteta. A poc a poc li anem afegint l'oli i anem lligant la vinagreta com si férem un allioli. En estar, la reservem.
Posem al fons del plat els brots fins de lletuga i espinacs. Per damunt, les rodanxes de tomata de la pera. Ara li afegim la tonyina i els germinats. Repartim per damunt la resta dels gerds i ja està.
Quan ho tenim tot ben posat al plat, amanim amb la vinagreta de fruits vermells i la deixem una bona estona al frigorífic perquè ens la mengem ben fresca.
La vinagreta li dóna un toc agredolç suau boníssim i diferent a l'amanida de l'estiu.
6 comentaris:
Que bona Ummm
una abraçada
Molt bona!
La base, la bona base és la bondat del producte i a casa teva això està garantit.
M'hi apunto.
Doncs apuntada està aquesta vinagreta!!!
PTNTS
Dolça
eiii que aquí ja no és estiu, eh? je je je...
Bromes a part, a casa les amanides ens agraden tot l'any. I el secret d'una bona amanida, és una bona vinagreta!
Molt sorprenent l'ús del xarop d'agave a la vinagreta! Booooo!!!
Petons,
Olga
Publica un comentari a l'entrada