divendres, 17 d’abril del 2015

POLLASTRE A L'AROMA SUAU DE LLIMÓ

L'aroma i el sabor del llimó m'agraden molt, però no li passa a tothom. Avui m'havia proposat fer un pollastre on l'aroma de llimó fóra més subtil, però no tant que no s'acabara notant. La prova va eixir molt bona!!

POLLASTRE A L'AROMA SUAU DE LLIMÓ

INGREDIENTS:
4 cuixetes de pollastre
4 besanques (= entrecuixes = recuixes = contracuixes = anques) de pollastre
2 llimons mitjans
2 gots de brou casolà de verdures (pot ser de pastilleta, també)
3 cebes grosses de Figueres
8 bajoques rogetes i color carabassa (o 2 bajoques (=pebrots) grans)
1 branqueta de romaní fresc
4 cullerades soperes d'oli d'oliva de Beneixama
8 alls
1 got (dels d'aigua) de conyac "Doblon" de Beneixama
1 trosset de coqueta de cacau (o un carquinyoli)

PREPARACIÓ: 
En una paella antiadherent posem les cullerades d'oli d'oliva de Beneixama. En estar ben calent, hi sofregirem els trossos de pollastre mirant que queden ben daurats i sense cremar-se. Els reservem.
Tallem les cebes a plomes fines i les aboquem a la paella on havíem fregit el pollastre, les salem i les anem fregint a foc viu sense deixar de remenar.
Mentrestant, tallem les bajoques a rodanxes primes. Quan les cebes estiguen quasi fetes, els hi aboquem les rodanxes de bajoca i les continuem fregint fins que tot estiga tou i fregit.
En una cassola d'acer hi posem el sofregit, sis dels alls amb pell i amb un tall i, damunt, el pollastre. Ratllem un dels llimons i n'aboquem la ratlladura a la cassola i una tasseta (de les de cafè) del suc del mateix llimó. També li abocarem el got de conyac.
Posem a bullir el brou casolà de verdures (o el seu equivalent de pastilleta) i l'aboquem sobre el pollastre. Si el brou és de pastilleta, haurem d'anar amb amb compte amb la sal, perquè en duu molta.
Posem a bullir la cassola a foc viu i, quan arrenque el bull, l'abaixem al mínim i continuem coent el pollastre amb la cassola tapada durant unes tres hores.
Preparem ara la picada: agafem els dos alls que ens havien quedat i els fem a rodanxes i els piquem en un morter. Hi afegim la ratlladura de l'altre llimó i un trosset de coqueta de cacau (o el carquinyoli) i ho piquem tot fins a fer-ne una massa homogènia. Agafem un poc del brou de la cassola i deixatem la picada. L'aboquem ara a la cassola i continuem coent a foc viu i sense deixar de sacsejar la cassola durant deu minuts més, i ja està.
 
Resulta un pollastre amb una aroma de llimó que no destorba per l'excés i, alhora, el fa molt gustós.

2 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

M'imagino l'oloreta de la cuina mentrestant el pollastre fa xup-xup.....mmmm.....a llimona!!!
Petonets!
Olga

No tot són postres ha dit...

M'encanta el pollastre a la llimona. jo el faig de manera molt més senzilla. M'apunto la teva proposta que ha de ser boníssima.
PTNTS
Dolça