divendres, 10 d’abril del 2015

PASTÍS DIETÈTIC DE POMA

A l'institut tenim companys que són diabètics i sempre que fem alguna celebració solen quedar-se sense poder menjar-se res. Preguntant i buscant per al xarxa em vaig idear aquest pastís de poma que pot ser tolerat per diabètics. El vaig dur l'altre dia a l'institut i va agradar a tothom.

PASTÍS DIETÈTIC DE POMA

INGREDIENTS:
3 pomes golden
1 paquet de tofu "Hacendado" (375g)
1 paquet d'Speise Quark descremat de l'Aldi (500g)
4 ous
4 cullerades soperes de farina de dacsa "Maizena"
8 cullerades d'edulcorant a base de sacarina
3 gotes d'aroma de taronja (o la ratlladura de 3 mandarines)
1 polsimet de colorant groc (opcional)

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn en funció rebosteria (a dalt, a sota i amb aire) a 200ºC.
En un bol posem el tofu sense el líquid de conservació i ben esmicolat. Hi afegim el formatge Quark, els ous, la farina, l'edulcorat i, amb molta cura, les gotes d'aroma de taronja i el polsimet de colorant. Si ens en passem amb l'aroma, el pastís resultarà no-mengívol!! Per a més seguretat, millor usar la ratlladura de mandarina si no tenim el pols aplomat.
Ara ve la part fàcil: triturem tots els ingredients amb la batedora fins que resulte una mescla homogènia. Hem d'assegurar-nos que el tofu quede ben mesclat amb la resta d'ingredients.
Aboquem la mescla en un motlle redó de silicona alt.
Traiem el cor de les pomes, les pelem i les tallem a mitges llunes. Les anem col·locant sobre la mescla anterior des de les vores cap al centre de manera que es quede boniquet.

En estar, la posem en una safata de forn i l'enfornem a un terça de l'altura total del mateix. N'abaixem la temperatura a 190ºC i el posem només a sota i amb l'aire.
Courem el pastís durant aproximadament 40 minuts, vigilant que no se'ns creme per damunt. Quan haja passat el temps marcat, el podem punxar amb un ganivet i si n'ix net, és que ja està cuit.
El traiem del forn i deixem que es refrede. Una vegada fred, amb molta cura, el dipositem en una safata bonica i el deixem a la nevera unes hores perquè agafe més cos encara.
Queda molt bo i és tolerat pels diabètics. 

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Mai he tastat un pastís amb tofu, però té una pinta deliciosa :)
Em quedo pel teu bloc si no es molèstia, tot està molt bo!
Salutacions!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un gran detall, Francesc!!! Pel fet de ser diabètics...no s'han de quedar sense celebració!! A l'escola tenim una companya intolerant al gluten i una intolerant a la lactosa i sempre les tenim en compte.
Petons i bon cap de setmana!
Olga

Unknown ha dit...

mira que m'acabes de donar una idea, la setmana que ve és el meu sant i a la feina, per sort només tenim ara una intolerant a la lactosa, o sigui que potser faig un "arreglo" amb el tofu... Mersi per compartir!!!

No tot són postres ha dit...

Ostres...amb tofu.! Realment la pinta és espectacular, ha de ser boníssim tant pels diabètics com pels que no ho som. Un magnífic esmorzar pedagògic Francesc
Ptnts
Dolça

Unknown ha dit...

Molt ben pensat! i a sobre t'ha quedat molt maco, felicitats!
Anna

Tapa't de tapes ha dit...

Sembla molt bo, Francesc!