divendres, 11 de desembre del 2015

BESCUIT D'AMETLA AMB COBERTURA DE XOCOLATE

Ahir havia de fer un dolç per a una celebració i vaig estar buscant per la xarxa alguna recepta perquè la meua sogra volia un bescuit d'ametla. Vaig trobar aquesta recepta però la vaig canviar una mica pel que fa a la preparació i per tal d'incorporar-hi xocolate... 

BESCUIT D'AMETLA AMB 
COBERTURA DE XOCOLATE


INGREDIENTS:
300g d'ametla mòlta
7 ous mitjans
100g de mantega sense sal
200g de sucre
2 sobrets d'impulsor ("Royal")
La ratlladura de 3 mandarines mitjanes

Per a la cobertura:
250g de xocolate "Nestlé" postres
250g de mantega sense sal
4 cullerades soperes d'ametla tallada a daus
1 potet de cireres en almívar

Per al motle:
Mantega
Farina

PREPARACIÓ:
Engeguem el forn i el posem a 200º C a dalt, a sota i amb aire.
Posem a fondre's la mantega en un cassó fins que agafe un color marró daurat. Deixem que s'entebie.
Separem les clares dels rovells i els reservem per separat.
Posem en un llibrell gran els rovells i el sucre i els batem amb la batedora elèctrica fins que blanquege. Hi afegim ara l'ametla mòlta i la mesclem bé amb tot. Hi afegim la mantega fosa que havíem reservat mentre no deixem de batre.
En un altre llibrell alcem les clares a punt de neu fort. Li afegim l'altre sobret d'impulsor i la ratlladura de les mandarines i continuem batent fins que estiguen ben dures les clares.
Amb cura, mesclem les clares amb la resta d'ingredients de manera que en quede una mescla suau i esponjosa.
Greixem el motle amb mantega i farina. Llevem l'excés de farina colpejant el motle suaument sobre la taula.
Aboquem la mescla en el motle i l'enfornem, sobre una reixeta, a la part alta del forn només amb l'escalfor per sota.
Coem el bescuit durant 45 minuts (tot tenint en compte que el temps és orientatiu, perquè cada forn és un món).
Ara és el moment de preparar la cobertura de xocolate. En un cassó derretim la mantega amb el xocolate a foc molt lent de manera que els dos elements es barregen perfectament. Reservem de manera que la cobertura agafe una certa consistència. Si la usem acabada de fer, estarà massa líquida i i regallarà per totes les vores. 
En una paella antiadherent, sense oli, torrem una miqueta les ametles tallades a dauets tenint molta cura que no se'ns cremen. Per a això, podem remenar constantment les ametles amb una cullera de fusta.
Passat el temps de cuita, traiem el motle del forn i deixem que hi repose durant uns deu minuts. Passat aquest temps, desemmotllem el bescuit sobre una reixeta i el deixem que perda temperatura i humitat.
Quan estiga a temperatura ambient, li posarem la cobertura de manera que el recobrisca per tota la superfície. Hem de tindre en compte de posar la reixeta i el bescuit sobre un plat gran per tal que el xocolate de la cobertura que regalime, no s'escampe per tot.

Quan la cobertura estiga ja assentada, li posarem les ametles tallades a dauets a poc a poc, fins que cobrim la part de dalt del bescuit.
Posem ara les cireres en almívar tallades per la meitat a la part de dins del bescuit. I ja està.
Queda un bescuit bastant "consistent", per tant, dóna molt de sí i té un sabor deliciós, on es nota l'aroma de la taronja. Addictiu!!!

3 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Com en saps de fer contenta la sogra!!!! :-)

PTNTS
Glòria

No tot són postres ha dit...

Em pensava que ja t'havia deixat comentari...darrerament entre el que penso i el que faig hi ha un abisme...necessito vacances ;-)
Xiquet... Quin coc!!!! Ametlla, xocolata, mandarina...boníssim!
Ptnts
Glòria

Francesc ha dit...

M. Glòria: Hola!! Disculpa'm la tardança en publicar-te els comentaris. El tallafocs del correu me'ls havia amagats!! Salutacions i moltes gràcies pels teus comentaris.