divendres, 4 de desembre del 2015

BESCUIT DE COCO AMB COBERTURA DE XOCOLATE

Hui és el Dia dels Drets Lingüístics del País Valencià, per això m'he decidit a portar a l'institut aquest bescuit que és una versió d'un altre que vaig trobar ací. Com no podia ser d'una altra manera, havia de dur xocolate!!

BESCUIT DE COCO AMB 
COBERTURA DE XOCOLATE

INGREDIENTS:
1 iogurt de sabor de coco
2 potets de coco ratllat (mesura del potet de iogurt)
2 potets de farina de rebosteria
1 sobret i 1/2 d'impulsor (Royal)
4 ous
120g de sucre
100g d'oli d'oliva de Beneixama
1 pessiguet de sal.

Per al motlle:
Mantega
Sucre

Per a la cobertura:
150g de xocolate "Nestlé postres"
125g de mantega
1 cullerada sopera de coco ratllat

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Separem les clares dels rovells.
Posem els rovells en un bol i els mesclem amb el coco, l'oli, el sucre i el iogurt de coco amb l'ajuda d'un batedor manual de varetes.
Tamisem la farina i l'impulsor sobre la mescla anterior i remenem fins que tot tinga un aspecte homogeni.
En un altre bol, alcem les clares amb un pessiguet de sal (molt poca) a punt de neu fort. Quan estiguen, les anirem mesclant amb cura amb el batedor manual de varetes per tal que la mescla quede ben esponjosa.
Ara greixem el motle amb la mantega i l'empolsinem amb sucre. Li peguem un colpet suau per a llevar-li l'excés de sucre, si és el cas.
Aboquem la mescla al motlle i l'enfornem a l'altura del terç inferior del forn.
Quan porte coent-s'hi cinc minuts, n'abaixem l'aire a 180º C i posarem el forn en funció d'aire i a sota.
Courem el bescuit durant quaranta minuts. Quan en faça 35, podem apagar el forn i que s'acabe de coure-hi amb l'escalfor residual. Com sempre, cal tenir en compte que cada forn és un món!
Quan estiga cuit, obrim una mica la porta del forn i deixem que repose a dintre encara durant cinc minuts més. Passat aquest temps, el traiem del forn i el deixem sobre el banc de la cuina fins que estiga tebi. Serà, doncs, el moment perquè el desemmotllem amb cura sobre una reixeta.
Ara prepararem la cobertura, tot desfent el xocolate i la mantega en un cassó a foc molt baix. Quan s'haja fos tot i s'haja homogeneïtzat, deixarem que repose la cobertura fins que tinga un cert grau de consistència, per tal que la puguem treballar millor.
Quan la cobertura haja assolit una certa solidesa, l'abocarem per damunt del bescuit i, quan encara no s'hi haja solidificat del tot, l'empolsinarem amb la cullerada sopera de coco ratllat. 
Ens hem d'esperar una estona per tal que el bescuit tinga la cobertura solidifcada per poder-lo col·locar amb cura sobre la plata que vulguem. I ja està. Boníssim!!!

3 comentaris:

Gemma ha dit...

mmm... qualsevol excusa es bona per portar un detallet dolç a la feina... i aquest encara ho era més! Coco i xocolata.. boníssim i èxit assegurat!

Francesc ha dit...

Gemma: hi va ser tot un èxit!! No en van deixar ni les engrunes!!

No tot són postres ha dit...

Tu ets com jo!!! Qualsevol excusa serveix per "endolcir" la feina!!!
Un bon coc Francesc, encara k avui a mi no em fagis massa feliç...no m'agrada el coco heheh
Ptnts
Glòria