divendres, 28 d’agost del 2015

GELATINA DE TORRÓ DE XIXONA

El torró de Xixona és el que més m'agrada. Malauradament només en pots menjar a l'època de Nadal. Per això sempre procure comprar-ne un parell o tres de pastilles d'aquest torró per poder consumir-lo en altres moments de l'any quan ja se'ns passa l'embafor dels dolços nadalencs. Aquesta vegada l'he usat per tal de fer-ne una gelatina molt senzilleta i no excessivament calòrica.

GELATINA DE TORRÓ DE XIXONA

INGREDIENTS:
450g de torró de Xixona sense sucres afegits
1 paquet de 500g de formatge Quark de 3% de greix
1 got de llet d'espelta
5 cullerades d'aspartam
7 fulles de gelatina

PREPARACIÓ:
Posem a hidratar les fulles de gelatina en aigua mineral o filtrada. Ratllem el torró amb un rall sobre un bol alt. 
Posem a escalfar la llet d'espelta fins que quasi assolisca el punt d'ebullició.
Hi afegim la llet d'espelta, l'aspartam i el Quark. Batem fins que tot tinga un aspecte homogeni, amb cura de no cremar-nos.
Agafem les fulles de gelatina i fem que es dissolga be amb la resta dels ingredients. Mesclem tot amb un batedor manual de varetes.
Aboquem la mescla en un motlle de silicona i, quan s'haja entebiat, el posem al frigo durant unes hores per tal que es qualle.
Moments abans de servir-la, posem el motlle en un bol amb aigua bullent durant uns segons fins que notem que es desapega. Amb un colp sec, el posem en la safata que vulguem.
Està boníssim i no resulta una recepta especialment calòrica.
Nosaltres la vam servir amb una bola de gelat de xocolate d'Alonso de Beneixama. 
Aquesta recepta també la podem fer amb ingredients més habituals, com ara, emprant-hi torró de Xixona amb sucre, nata líquida en comptes de formatge Quark descremat i deu cullerades de sucre glacé en comptes de l'aspartam. Hem de tenir en compte que els postres frescs resulten menys dolços una vegada preparats.

4 comentaris:

amparo puig ha dit...

Hola Paco. Qué buena pinta y no parece muy difícil. La intentaremos hacer. ¿Tienes alguna receta de tarta de carlota/zanahoria?

Francesc ha dit...

Amparo Puig: Gràcies pel comentari. Envia'm un comentari amb el teu correu (que no publicaré) i te n'enviaré una que vaig fer l'altre dia. Salutacions

La Cuina de l'Olga ha dit...

MMmmmmm.....gelatina! He fet gelat, flam i panna cotta de torró però mai gelatina! Enguany compraré torró de sobres per poder fer totes aquestes postres!
Petons i...bon setembre, Francesc!
Olga

Gemma ha dit...

Em recorda un flam semblant fet amb quallada enlloc de gelatina, i recordo que a tots ens va agradar moltíssim. A mi també m'agrada molt fer postres amb torró a l'estiu!
Bona tornada al cole, espero que tinguis un bon inici de curs!