divendres, 7 d’agost del 2015

PASTÍS DE PERES, BRESQUILLES I XOCOLATE

Els pastissos de xocolate sempre ixen bons i n'hi ha que els pots versionar tot canviant-hi algun ingredient. Aquesta recepta és una versió amb més fruita d'un pastís de peres i xocolate que ja vaig preparar fa un temps. La veritat és que el resultat no va decebre gens. La pera i la bresquilla amb el xocolate fan molt bon conjunt i en són una variació interessant. 

PASTÍS DE PERES, BRESQUILLES
 I XOCOLATE

INGREDIENTS:
1 làmina de pasta fullosa
125g d'ametlla mòlta
180g de mantega
160g de sucre

1 puntadeta de canella de Ca Manolo
3 ous
180g de xocolate Nestlé postres
1 cullerada (o dues) de cacau Valor pur en pols
1 pera conferència gran
3 bresquilles
6 cullerades de melmelada de bresquilla
3 cullerades d'aigua mineral
Mantega per untar el motlle

PREPARACIÓ:
Desfem el xocolate amb la mantega en un cassó a foc molt lent remenant constantment. Quan encara no estiga desfet del tot, el separem del foc i continuem remenant fins que estiga desfet completament.
Batem els ous i els afegim al xocolate i els mesclem amb el batedor de varetes. Sense deixar de remenar, hi afegim el sucre, la puntadeta de canella i l'ametlla mòlta.
Untem un motlle desmuntable amb mantega. Retallem un tros de paper de forn de la mateixa mida que el fons del motlle. El col·loquem a dins i el tornem a greixar amb més mantega.
Engeguem el forn a 200º C a dalt, a sota i amb aire.
Col·loquem la làmina de pasta fullosa en el motlle i li punxem tot el fons per tal que en coure el pastís, no puge.
Aboquem la mescla de xocolate al motlle.
Pelem la pera i les bresquilles i les fem a llenques sense deixar cap llavoreta. Disposem els trossos per damunt i enfornem el pastís. En eixe moment, abaixem el forn a 170º C.
Coem el pastís durant uns 45-50 minuts, tot tenint cura que no se'ns creme. Cada forn és un món. En estar cuit, el traiem del forn i el deixem que s'entebie.
Ara posem en un cassó la melmelada i l'aigua i l'escalfem una mica. Passem la melmelada per la batedora i amb un pinzell pintem la superfície del pastís perquè quede ben lluent.
Quan estiga fred, el col·loquem al frigorífic per tal que el puguem servir ben fresquet. I ja està, a gaudir-ne bona cosa!!

2 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Francesc.....què són bresquilles? És una classe de préssecs? Al poble dels meus iaios (Peñas Royas, Montalbán, Teruel)diuen "presquillas" a una classe de préssec blanc. De fet, el meu iaio als préssecs els anomenava "prescos".
Sigui el que sigui...aquest pastís és impressionant!!!
Petons,
Olga

Francesc ha dit...

Hola Olga, les bresquilles són com anomenem els préssecs al País Valencià. Gràcies pels teus afalacs.