divendres, 20 de febrer del 2015

POLLASTRE AMB TÀPERES I TOMATES

Les hores d'esplai a l'institut són una mina per a les receptes!! Ara fa uns dies, una companya de feina em va parlar d'una recepta molt bona que sabia fer i, dietèticament, molt encertada, perquè tenia molt poques calories. Me la va explicar i, de tot d'una, vaig pensar que la faria. A més, vaig recuperar un estri d'aquells "de l'antigor" que tenia per casa: la cassola-forn de ma mare!! És de l'any de la picor. A la seua època era l'equivalent al forn i s'hi feia de tot i molt bo. És, com si diguérem, una "Thermomix prehistòrica"... La tenia desada al terrat i com que la recepta és de forn, vaig decidir fer la provatura i en va eixir boníssima!!

POLLASTRE AMB TÀPERES I TOMATES

INGREDIENTS:
3 cuixes i 3 besanques de pollastre (de Ca Nàcher)
3 cebes mitjanes 
18 tomatetes cirerol
3 cullerades soperes de tàperes
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
3 cullerades de vinagre de poma
Orenga (un bon pessic)
sal
1 gotet (dels de vi) d'aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ:
Pelem les cebes i les tallem a trossets. Les reservem.
Posem la cassola forn sobre el foguer i posem a dins la ceba. Li posem un polsim de sal. Per damunt li posem les tomatetes cirerol tallades per la meitat. Ara li toca al pollastre, que el col·locarem ben repartit per la cassola. Salem per damunt el pollastre. Repartim per damunt les cullerades d'oli d'oliva de Beneixama i de vinagre de poma. També repartim les tàperes per tot. Empolsinem per damunt amb orenga. Hi aboquem l'aigua i tapem la cassola. Encenem el foc al màxim i el mantenim així durant cinc minuts. Passat aquest temps, abaixem el foc i continuem coent el pollastre durant aproximadament uns 40 minuts. De tant en tant, podem anar girant el pollastre perquè es faça daurat per totes bandes i ja està.
Quan estiga cuit, el repartirem i ja el tenim. Resulta boníssim i, sobretot, recorda molt el sabor del pollastre cuit al forn de llenya.
Si la voleu fer al forn normal, només heu de posar els ingredients en el mateix ordre que vos he explicat i coure al forn (preescalfat a 180ºC) durant el mateix temps o fins que vegeu que ja és cuit. Ací, però, haurem d'anar alerta que no es quede sense líquid la safata del forn. 
A sota teniu una foto de la cassola forn. És com la que tinc a casa, però aquesta és nova de trinca.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanta el toc de les tàperes, ha de fer la salsa molt gustosa.
No coneixia aquesta cassola, i això que la meva família de Vic es dedica a vendre estris de cuina. Ja els ho preguntaré!

Francesc ha dit...

Gemma: les tàperes li afegeixen un saboret gustosíssim!! Aquesta cassola ja no es fabrica. Ara n'hi ha versions més modernes de la marca Ibilii. Besets