divendres, 27 de febrer del 2015

CARXOFES ESTOFADES

Les carxofes són una verdura que m'encanta!! Ara que n'és època me'n faig un tip de menjar-ne de totes les maneres imaginables. Aquesta recepta és, a més de fàcil, molt dietètica i saborosa.

CARXOFES ESTOFADES


INGREDIENTS:
6 carxofes grosses de Benicarló (o 8 de menudes)
1 got de salsa de tomata casolana
1 got de brou casolà de verdures (o, si no, de pastilleta)
2 cebes grosses de Figueres (o 3 de mitjanes)
8 alls secs
4 cullerades soperes d'oli d'oliva de Beneixama
1 cullerada sopera de pebre roig de Ca Manolo
Sal
1 llimó

PREPARACIÓ:
Primer de tot, omplim un llibrell amb aigua i el suc del llimó per tal que no se'ns facen negres les carxofes. Les pelem i les tallem per la meitat i de cada meitat en fem tres trossos. De seguida que les tallem, n'anem posant els trossos en el llibrell.
Ara pelem les cebes i les ratllem amb un rall. Les reservem.
En una paella posem dues cullerades d'oli d'oliva de Beneixama i hi sofregim la ceba a foc lent fins que estiga daurada i sense cremar-se. 
Agafem els alls, els peguem un colpet amb la fulla plana d'un ganivet i els aboquem a la paella sense pelar ni res junt amb les altres dues cullerades d'oli d'oliva. 


Els enrossim una mica junt amb la ceba i quan vegem que ja estan una mica dauradets, hi afegim la salsa casolana de tomata i la cullerada de pebre roig.  Deixem que tot s'hi coga durant uns minuts sense deixar de remenar.

En una olla de pressió, posem el contingut de la paella. Damunt, li aboquem les carxofes ben escorregudes i el got de brou casolà de verdures.
Tapem l'olla i, en assolir la pressió adequada, abaixem el foc i coem tot durant aproximadament 20 minuts. Açò és relatiu, dependrà del model d'olla i la rapidesa o no de la cuita.
Passat el temps de cuita, apaguem el foc i ho deixem reposar fins poder destapar l'olla. Arribat el moment, ja es pot servir.

Queda un plat molt sa i molt gustós. Ben adient per a aquest moment de l'hivern.

4 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmm.....bones, bones!!! Com les vegi el meu marit em demanarà fer-les!!!!
Petons i bon cap de setmana!!!
Olga

Unknown ha dit...

Ben sa i ben bo!!
Anna

Gemma ha dit...

a mi també m'encanten les carxofes, cuinades de totes les maneres. I així guisadetes han de ser boníssimes i molt gustoses!

Francesc ha dit...

Olga: Segur que et van eixir bones!!

Anna: sa i boníssim!! :D

Gemma: això mateix!! :D