divendres, 13 de novembre de 2015

QUIX DE CEBA AMB XAMPINYONS I FORMATGE DE CABRA

L'altre dia em vaig comprometre a dur un pastís salat a l'institut i, per això, vaig pensar que una quix sempre sol quedar bé i que sol agradar a tothom. La veritat és que em va eixir boníssima.

QUIX DE CEBA AMB XAMPINYONS I 
FORMATGE DE CABRA



INGREDIENTS:
1 làmina redona de pasta fullosa
4 cebes xicotetes (o 2 de grans)
100 de xampinyons laminats 
12 cullerades de formatge de cabra ratllat
1 bric petit de nata per a cuinar
2 ous sencers
2 rovells d'ou
1 puntadeta de pebre i clavell mòlts
Sal
1 cullerada de llavors de rosella
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Mantega per a untar el motle

PREPARACIÓ:
Agafem un motlle i l'untem per dins amb mantega. Retallem un redolí de paper de forn de la mateixa mida que el fons del motlle, el col·loquem a dins i el tornem a greixar amb una mica més de mantega.
Estenem la làmina de pasta full i l'acoblem al motlle de manera que quede uniforme. Punxem tota la base del motle amb una forqueta per tal que quan el posem al forn, la base no puge, com sí que ho faran les vores.
Posem 6 cullerades de formatge de cabra ratllat al fons del motlle. El posem al frigorífic.

Encenem el forn a dalt, a sota i amb l'aire a 200º C.
Pelem les cebes i les tallem a rodelles. En una paella antiadherent posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i hi sofregim la ceba amb un pessiguet de sal fins que tinga un aspecte daurat. Jo m'hi he estat ben bé quaranta minuts ofegant la ceba a foc lent i sense deixar de remenar amb un cullerot de fusta. En traiem la ceba i la repartim per tot el fons del motle.
A la mateixa paella, posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i hi sofregim els xampinyons laminats fins que queden ben sofregits però no gomosos. En estar, els posem repartits per la quix.
En un bol posem els dos ous sencers i els dos rovells. Hi afegim una mica de sal, la puntadeta de pebre i clavell mòlts i la nata per a cuinar. Batem tot amb el batedor manual de varetes fins que tinga un aspecte homogeni. Aboquem la mescla a la quix.
Repartim per damunt de la quix les altres 6 cullerades de formatge ratllat i la cullerada de llavors de rosella.
Posem la quix 10 minuts al frigorífic o 5 minuts al congelador.
Enfornem la quix a un terç de l'altura total del forn. N'abaixem la temperatura a 160ºC i el posem només en funció a sota i amb l'aire.
Coem la quix al forn durant aproximadament 45-50 minuts. Ha de quedar daurada però no cremada. Quan hagen passat 40 minuts, apaguem el forn del tot i el deixem només amb l'aire. Amb la temperatura que queda s'hi acabarà de coure. Com sempre, hem d'anar alerta perquè cada forn és un món.
En estar, l'en traiem i deixem que es refrede abans de desemmotllar-la. La podem servir tèbia o freda del tot.
És deliciosa i combina molt amb tot!! Segur que la faré més vegades.

2 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Ets el rei de les quiché!!!!! M'encanta la combinació d'ingredients d'aquesta! Ha de ser mmmmmm........deliciosa!
Petons i bona setmana!
Olga

Francesc ha dit...

La Cuina de l'Olga: era bona de ben de veres!!! Besets