divendres, 1 de maig de 2015

PASTÍS DE POLLASTRE

El pollastre dóna molt de joc a la cuina i a mi m'agrada molt. Aquesta vegada vaig usar uns pits de pollastre casolans que feien molt bona pinta.

PASTÍS DE POLLASTRE

INGREDIENTS:
4 pits de pollastre desossats (aprox. 800 g)
3 talls de formatge curat
1 paquet de cuixot a trossets
1 pot d'olives farcides d'anxova
1 safata de xampinyons
4 grans d'all
1 branqueta de romaní
1 cullerada de mostassa
1 ou
1/2 got de llet (desnatada i sense lactosa)
Sal
2 polsims de pebre blanc
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 paquet de tomates cirerol

PREPARACIÓ:
Posem el forn a escalfar en funció a sota i amb l'aire a una temperatura de 200ºC.
Agafem un motlle d'alumini d'un quilo i mig de capacitat i l'untem amb l'oli. Podem usar un pinzell de cuina o fer-ho amb els dits.
Tallem els pits de pollastres a llenques fines i posem una primera capa al fons del motle. 


Per damunt li aboquem uns trossets de romaní i una mica de pebre blanc. 
 Seguidament, les olives, dos dels alls laminats i la meitat del paquet de cuixot a trossets. En estar, ho cobrim tot amb un i mig dels talls de formatge curat.
Per damunt d'açò, col·loquem una segona capa de filets de pit de pollastre ben fins. 

Li col·loquem a sobre els xampinyons laminats i passats prèviament per la paella amb una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama. L'altra meitat dels trossets de cuixot, més romaní, els altres dos alls laminats i un altre polsimet de pebre blanc. 
Per damunt, una altra tallada i mitja de formatge curat.
Acabem de tallar els pits de pollastre i cobrim la resta del motle.
Ara posem en un llibrellet alt l'ou sencer, la mostassa, la llet i la sal i ho passem un moment per la batedora. 

Aboquem açò dins del motle i li pequem un parell de sacsons suaus sobre el banc de la cuina o la taula per tal que n'isquen totes les bambolletes d'aire.
Enfornem el motle a la meitat de l'altura del forn, n'abaixem la temperatura a 180ºC i l'anem coent durant uns 45-50 minuts. Com sempre, tot depenent de cada forn.
Quan s'haja entebiat, el desemmotlem sobre la safata de servir i ja el tenim. Jo li vaig posar per acompanyar unes totatetes cirerol i unes olives farcides, tot fet a rodanxetes.
 Queda com un embotit fred molt gustós. Si n'haguera tingut, també li hauria posat una culleradeta d'allioli o alguna altra salsa.

2 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; Un molt bon primer plat, en forma de cake, acompanya -com molt bé dius- per un sopar fred i acompanyat amb els tomàquets cirerols l'hi queda que molt i molt bé.
Salutacions a Beneixama i tu rep una forta abraçada des de Badalona.
:O) :O)

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmm....què bo!!!! Un pastís ideal per al bon temps, que ja el tenim aquí!!!!
Petons!!
Olga