dissabte, 7 de juny del 2008

25 ANYS DE "CORTS VALENCIANES"... EN ESTRANGER PER A ESTRANGERS

Ahir es van celebrar els vint-i-cinc anys de les Corts Valencianes. El fet, que hauria de ser un motiu d'alegria per a qualsevol persona que s'estime el seu País, a mi em va produir ganes de vomitar i d'enviar-los a mamar una vegada més. Les imatges de la tele feien pena: per una banda, la senyora "Milagrosa Martínez", valencianoparlant, Presidenta de les Corts, parlant en castellà de la identitat valenciana, de la nostra llengua, de les senyes d'identitat i tota la pesca: insultant per la buidor del missatge, per la llengua en què es fa i pels fets contraris que demostren. Es pensaran que ens mamem el dit? Després, el vídeo commemoratiu de l'esdeveniment on únicament hi apareix Francisco/Francesc/Forrest Camps parlant de les bondats del seu govern i del molt que fan pel valencià, la cultura valenciana i Espanya, Espanya, Espanya...Ecspanya! Per mi, ja se'n poden anar tots a prendre la fresca a la Ximbamba! Ja sabíem que estem sota domini colonial, però que les "nostres" autoritats ens ho refreguen pels morros a cada moment i els semble el més normal del món, francament, comença a tocar-nos massa els elements reproductius masculins d'una part important de la nostra societat. Quina ràbia! Estic emprenyat com una mona. Me'n vaig a prendre l'aire. Au!

9 comentaris:

xisco ha dit...

avui m'he comprat un llibre de cuina mallorquina, i de cop he vist una referencia al llibre de sent soví, i com m'ha sonat del teu blog, he seguit llegint, sortien un parell de receptes del llibre, explicades per poder entendrer-les avui, ho he trobat interesant, sortien unes alberginies farcides, que no tenien molt mala pinta... ja provaré de fer-les i si va bé, posaré la recepta.

Bruguers ha dit...

A València almenys no es prenen la molèstia de dissimular en canvi a Catalunya fan veure que són molt catalans i catalanistes i el que són és "ejpañolistas" i "castellanistes" Quines paraules!
Desenganyem-nos, aquesta actitut dóna vots.

Francesc ha dit...

Xisco: gràcies pel teu comentari. Ja et diré més coses al teu bloc.

Bruguers: doncs, ja veus com tenim el panorama a casa nostra. De vegades fa ganes d'enviar-los allà on siga només amb billet d'anada.

josep ha dit...

Estic d'acord amb en bruggers, aquesta actitud dona vots. Al Pais Valencià segur, al Principat no tant, (només s'ha de veure la representació al Parlament de Catalunya del PP) tot i que darrerament, la cosa va a més. Hem d'estar alerta davant l'excluent nacionalisme espanyol.

Francesc ha dit...

Sembla que s'està generant a nivell de l'Estat Espanyol un corrent de pensament que cerca conscienciar més (si és que això és possible) que els qui no som espanyols de grat som els dolents més dolents de tota la història. Coses de ser colònia. Hem de ser més forts. Salutacions

Miquel Boronat Cogollos ha dit...

Hola:

Sobre el que passa a les Corts valencianes, podríem dir que seria interessant que els ciutadans hi feren aplegar les seues queixes sobre la gestió lingüística de la institució, més enllà dels comentaris que podem compartir referents a l'acaparament polític de les trones mediàtiques.

Això es pot fer tant al mateix web de les Corts com, millor encara, a la comissió de peticions. (El síndic de greuges --no sé si la síndica-- es declarà importent per a intervindre-hi.)

Francesc ha dit...

Tècnic lingüístic: gràcies pel teu comentari al meu bloc i per les idees que em dones. Per cert, he vist que poses al teu perfil "la Vall", de quina vall em parles? Salutacions.

Francesc ha dit...

Tècnic lingüístic: Crec que parles de Tavernes, veritat, Miquel? Encara recorde la teua veu. Fa un munt d'anys que no ens hem vist. I ja és casualitat, perquè l'altre dia, justament, pensava en això. Salutacions.

Miquel Boronat Cogollos ha dit...

Hola, Francesc:

Vaja, m'havien dit que no me se reconeixia. A mi no m'ha fet falta sentir-te per a adonar-me'n de qui era el Francesc tan llépol i reivindicatiu que vaig trobar gràcies al Google Alerts.

Enhorabona pel teu bloc i fins i l'altra.

Miquel