dijous, 15 de maig del 2008

INAUGURAT L'ESPAI "CAN ALCOVER" A MALLORCA

Hui s'inaugura a Mallorca l'Espai "Can Alcover" (c. Sant Alconso, 24). Es tracta de la nova seu de l'Obra Cultural Balear. Es recupera així la casa on va viure i hi va morir el poeta Joan Alcover. És l'autor del poema "La Balanguera" que, en ser musicat, ha esdevingut l'himne oficial de les Illes Balears.
Sempre és un goig quan la gent que es preocupa de la nostra llengua i el nostre País va guanyant espais nostrats. L'OCB és una entitat que sempre s'ha distingit per la defensa aferrissada de tot el que ens identifica. Ara ja tenen una seu ben digna d'aital associació.
Estem d'enhorabona. Per molts anys! Visca Mallorca! Visca el nostre País insular!

Ací en teniu alguns enllaços:
http://www.ocb.cat/index.php?acte=453

I, per si voleu escoltar la Balanguera:
I és que és tan difícil escoltar Maria del Mar Bonet quan la canta sense emocionar-se! Ai, no puc evitar-ho! Ara mateix, m'enyore molt i molt de Mallorca i els amics i amigues d'allà!

3 comentaris:

glòria ha dit...

A mi també m'agrada molt La balanguera. Ja la cantaven els meus pares. És emocionant ...la balanguera fila, fila, la balanguera filarà.
Que així sia.

enric ha dit...

La meva més sincera felicitació a la gent de l'Obra Cultural Balear per aquest Espai recent inaugurat a Palma -o a Ciutat, tant com m'agrada sentir que en diuen els mallorquins-, sobretot per la dignitat amb què treballen -aquest Espai n'és un exemple- a favor de la nostra llengua i cultura.

A Barcelona, concretament al carrer del Carme número 55, hi ha també un magnífic aparador de tot el que es cuina culturalment a ses Illes. És l'Espai Mallorca, un preciós local ple d'activitats gairebé a diari.

Et deixo, per si no el coneixes, l'adreça electrònica del seu web, sempre al dia, i que val la pena visitar.

http://www.espaimallorca.cat/botiga/

Francesc ha dit...

Glòria: a que és una música que sempre agrada? Coses del nostre País.

Enric: gràcies pel teu comentari. La meua dona i jo coneixem bé aquest espai de Mallorca empeltat a Barcelona. La gent que hi treballa són un encant. Salutacions.