dimarts, 27 de maig del 2008

LA "SEUA" FESTA NACIONAL


Els darrers dies la carcúndia espanyola i espanyolista està que talla claus per la "fiesta nacional" (la seua, és clar). Resulta que no poden entendre que la resta d'Europa (nosaltres inclosos) considerem que això de les corregudes de bous és una mostra de tortura animal intolerable. Personalment, no he vist mai cap correguda en una plaça de bous. No trobe res d'artístic fer patir una pobra bèstia clavant-li espasades i banderilles. El trobe un espectacle sangonós i sàdic que hauria d'estar prohibit. Sobretot per als menuts perquè, tot i que la mateix llei els ho prohibeix, de vegades els empressaris els deixen entrar a les corregudes. Deplorable.
Aquesta mostra cultural estrangera l'hem de patir a València promocionada per les diputacions respectives, amatents (com no podia ser d'una altra manera) a tot el que vinga d'Espanya. Ja sabeu allò del "Per a ofrenar...".
Ara s'han muntat una xarlotada a Brussel·les on faran un simulacre de correguda per defensar-hi que els bous i les corregudes són part essencial de les arrels culturals espanyoles. Molt bé. Per mi, com si se les volen confitar, les corregudes de bous. No m'agraden, no m'han agradat mai i no crec (com no siga que perda la xaveta) que m'arriben a agradar mai ni que hi trobe res d'artístic. Ecs!!!
Per cert, algú va dir que "La grandesa d'un poble es pot jutjar per la forma com tracta els animals".

Ací us deixe un enllaç a la notícia:



4 comentaris:

josep ha dit...

Els del PP ho tenen clar, Ejpaña son els toros, la "ñ", i "la selección nacional", la resta son radicalitats perillosísimes i per descomptat anticonstitucionals,que posen en peril la grandesa i la unitat de la "gran nación espanñola ". Estem realment al segle XXI ? . El pitjor de tot però, és que el PSOE no és queda enrrera en quant a caspa nacionalista.

Francesc ha dit...

Josep: hi estic totalment d'acord.

enric ha dit...

És tan esperpèntica aquesta nótícia que et dic de debò que m'ha fet pensar que era una inocentada..., però no!

Quina manera de llençar els diners i enfotre-se'n, i vantar-se de poder fer amb els diners que són de tots el que a ells els roti, i perquè després et digui el ministre de torn que les pensions més miserables no es poden apujar o que per Nadal mengem conill!

"No era això, companys, no era això..."

Francesc ha dit...

Enric: hi tens tota la raó.