dimecres, 2 de juliol del 2008

L'ARAGÓ MENYSPREA EL CATALÀ I LA FABLA ARAGONESA


El Govern d'Aragó, en la seua pàgina web no fa esment de les seues llengües pròpies, el català i la fabla aragonesa. No dóna publicitat a la realitat lingüística d'aquelles comarques que tenen com a llengua pròpia l'aragonès o el català. Fins i tot, quan parla de la comarca del Matarranya explica que la seua parla és una barreja de "català i valencià". Ves per on! Ara resulta que són dues llengües diferents que han donat lloc, en barrejar-se, a una nova manera de parlar. Com es pot ser tan ruc? I això que el president de l'Aragó parla català de la Franja d'Aragó. Quina barra que tenen alguns governs. Esperem que tot aquest afer es resolga com cal.

Ací teniu l'enllaç de Vilaweb d'on he extret aquesta notícia:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2915907&p_edi=mequinensa

6 comentaris:

dospoals ha dit...

Cosa que no hi confie...

xisco ha dit...

com bé diuen.... on no n'hi ha, no en cerquis. qualque vegada, pareix que realment els politics no viuen a la nostra realitat.

glòria ha dit...

Està clar que escriuen la història els que són al poder alçats pels nostres vots, i subverteixen la realitat.
Se senten dir enormes disbarats sobre el nostre idioma. En César Vidal, un feixista indubtable, diu que el català és un dialecte del occità...Francesc, a mi ja m'és igual d'on vingui, ell i les seves variants. És la llengua que ens fa entendre.Punt. I els altres que vagin lladrant.

Bruguers ha dit...

Això són ganes de tocar el que no sona.
El president de la comunitat Aragonesa està cansat de parlar català i a més a més de reconéixer-ho.
Crec recordar que volia oficialitzar les dues llengües (no sé si està fet)igual que a Catalunya però els ciutadans monolingües, com sempre, tenien por d'haver d'estudiar català i al Govern aragonès li era més fàcil menysprear el català. Tenia més vots.
No estic gens al dia, parlo de memòria.

enric ha dit...

I després, i segons a on, s’omplen la boca dient que si “el tesoro cultural de las distintas lenguas…”, que si “el valioso patrimonio cultural de las lenguas territoriales…”, i que si tomba i que si gira…

Dit a la seva manera: “¡Amos, anda!”

Una colla de fariseus és el que són!

Francesc ha dit...

Josep Vicent: jo tampoc no hi confie massa.

Xisco: els polítics són d'una altra galàxia. ;P

Glòria: quin un, el Cèsar Vidal! A València tenim el percentatge de filòlegs per centímetre quadrat més alt de l'univers.

Brugers: completament d'acord amb tu. >:(

Enric: són més falsos que Judes. Però això ja ho sabem.