dijous, 31 de juliol del 2008

D'ON NO N'HI HA , NO SE'N POT TRAURE...


Enguany és un any d'efemèrides: 800 anys de Jaume I, Alfons el Magnànim, Calixte III (un dels dos papes Borja)... De la commemoració de Jaume I, que hauria d'haver estat un motiu de grans celebracions, congressos i publicitat, ja hem pogut veure el que fins ara se n'ha fet. Quatre exposicions i la publicitat justeta, molt justeta. Clar, és que Jaume I implica reconèixer que els valencians, els catalans, els balears, els andorrans i etc. tenim una història comuna diferent de la de Castella (és a dir, d'Espanya). Això, per a la gent del PP (i molts del PSOE) els és difícil de pair. Imagineu quina tragèdia si, de sobte, el Poble Valencià recuperara la memòria i s'adonara que no és tan espanyol com li havien volgut fer creure... D'Alfons el Magnànim, poca calor. De Calixt III (Alfons de Borja), com que no els queden diners (ja se sap: Copa de l'Amèrica, Fòrmula 1, Terra Mítica, luxes sumptuaris diversos...) ens assabentem que la seua figura històrica mereixerà una exposició de 9 panells! Sí, senyores i senyors. La familia Borja, en el seu vessant més universal, mereix nou pobres panells expositius que aniran circulant per alguns pobles valencians, tot començant a Xàtiva. Total, per què volem els valencians i valencianes recordar la nostra història i sentir-nos orgullosos d'una cosa que no és l'Espanya eterna? No hem de ser una prolongació rebordonida de Castella? Doncs, deixem-nos de foteses i promocionem l'espanyolitat més carrinclona. Quin fàstic que em fan aquesta colla de depredadors lingüítics! Doncs, no. Jo encara no m'abaixe els pantalons. Des de l'escola i des d'on puga no pense de deixar de reivindicar la història i la llengua nostres. Si les nostres autoritats estan contentes amb la seua disfressa d'espanyols cofois, per mi, com si se la confiten.

Ací teniu dos enllaços a la notícia:

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008073100_39_478863__Cultura-Cultura-revisa-aniversario-muerte-Calixto-exposicion-nueve-paneles

http://www.lasprovincias.es/valencia/20080731/cultura/calixto-papa-humilde-20080731.html

6 comentaris:

dospoals ha dit...

Anem de cap al desguàs com a país.

Per cert, mira quin parell de collons:

http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080731/53511301509.html

Francesc ha dit...

Josep Vicent: he vist la notícia però ja l'havia llegida a vilaweb i a l'Avui. Malauradament, tens raó.

glòria ha dit...

Això s'està acabant. Jo ja fa temps que proposo a la família i als amics parlar en castellà. Tinc la impressió de que obeïnt em sentiré més relaxada...tot és ironia, és clar, però amarga i el que més constato cada dia, o em dioreu que no és nous, és que el català no ven i així se'l deixarà morir de fàstic.

Francesc ha dit...

Glòria: volen acabar amb nosaltres per cansament. Així doncs, no els n'hem de donar el gust.

Belen ha dit...

Estic que trine de llegir aquest post. No pot ser! la copa i la formula u em tenen ja farteta. Jo no m'abaixe els pantalons tampoc francesc i espere que hagi canvi de gobern d'una vegada perque ja els val!!!

Francesc ha dit...

Belen: jo també voldria que hi haguera un canvi de govern. Però, tanmateix, les altres alternatives no són gaire engrescadores.