dilluns, 21 d’abril del 2008

LES TROBADES D'ESCOLES EN VALENCIÀ: UNA ESPERANÇA DE FUTUR

Com cada any, a la primavera, floreixen arreu del País Valencià les trobades d'escoles valencianes. Són milers les xiquetes i els xiquets que amb els seus pares, mares, amics, mestres i coneguts manifesten el seu desig de continuar fidels a la llengua i la cultura que ens són pròpies.
Fa goig de veure la il·lusió engrescadora de totes les persones que treballen perquè els valencians i les valencianes no deixem de ser el que som.
El "poder", com sempre, fa oïdes sordes a tot allò que sone a "valencià de veritat". Només tenen grans paraules buides per amagar la seua manca de valencianitat. Tot es façana i fum de botja. Ells ja sabem que continuaran coents per in saecula saeculorum. Encara no s'han dignat a rebre mai (i molt menys subvencionar) la gent organitzadora de les trobades. Tenen diners (molts i de tots) per gastar-se'ls en "events" diversos que no aporten a la cultura només que la foto del polític de torn amb el somriure encartonat de sempre.
Els xiquets i les xiquetes que fan ensenyament en valencià i tota la gent que es creu aquest moviment formen part del futur de la nostra llengua i del nostre País. Endavant!!!