diumenge, 27 d’abril del 2008

LA TROBADA DE SOLLANA

Avui Feia un dia quasi d'estiu, amb un sol esplendorós. Hem anat a la "Trobada" de Sollana: rius de gent. Pares, mares, xiquetes i xiquets, mestres, avis, àvies, músics, dansaires, cabuts...
Hi havia un munt de tallers d'escoles i instituts i d'altres associacions implicades en l'ensenyament, promoció i defensa del valencià. Feia goig de veure-hi tanta gent feliç reivindicant la nostra llengua i la nostra cultura. Els somriures dels menuts i la complicitat dels grans, units pel desig de seguir sent el que som. Trobades com aquestes fan que carregues les piles en la lluita diària per la supervivència del català a les nostres terres.
Hem visitat, principalment, la "paradeta" de l'IES Torís. Allà hi havia l'Alba, l'Àlex, la Consol, el Pepe i molta altra gent coneguda d'Oreto i meua. Ha estat un encontre ben agradable. L'Alba ja és com si fóra de casa.
Llegia al diari "Levante-EMV" una entrevista amb l'organitzador de les "trobades" dient que la Generalitat els havia "subvencionats" (és un dir) amb 725 €. Sí, heu llegit bé. Eixa "gran" despesa per a la promoció de la llengua i la cultura nostrades que mouen a cada any milers i milers de persones al llarg i a l'ample del nostre País Valencià. No tenen vergonya ni la coneixen aquesta gent que ens desgoverna.
Bé, però el que cal és no perdre de vista que cada any en són més els que s'apunten a les Trobades de d'Escoles Valencianes. Són el present i el futur de la nostra terra.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un plaer conèixer-te.
Àlex